LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Elina Raeder och Elahe Eskandari om relationen efter bråket

27 apr, 2020 
Emil Karlsson Lagnelius
Elahe Eskandari, Jacob Claesson och Elina Raeder i Gift vid första ögonkastet 2020.
Sista avsnittet av Gift vid första ögonkastet blev ett kärleksdrama av sällan skådat slag.
Nu framkommer nya uppgifter om bråket som avslutade säsongen.
✔︎ Elahe avslöjar spelet bakom kulisserna.
✔︎ Elina om relationen med Jacob i dag.
✔︎ ”Vi behöver reda ut lite begrepp här...”
Annons

När Gift vid första ögonkastet 2020 avslutades fanns det fler frågor än svar för tittarna. Och historien verkar långt i från över…

Alla sex deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2020.
De sex deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2020. Foto: SVT.

Så gick det sen-avsnittet av SVT:s Gift vid första ögonkastet blev en hetsig historia. Paret som fortsatt vara gifta – Emil Nygren & Maxine Nordlindh – hamnade helt i skymundan när Jacob Claesson och Elina Raeder tog över showen.

Jacob, som fått nobben av Elahe Eskandari, och Elina, som nobbat Albin Ringström, berättade att de numera träffar varandra.

Elahes ilska mot Elina och Jacob

När Elina och Jacob visade sin kärlek för varandra härsknade Elahe Eskandari till.

– Förlåt, men jag tror inte på det här. Jag kan inte bara göra det. Jag tror att ni bara hittar på för att ni vill få publicitet, sa Elahe och fortsatte:

Annons

– Jag känner inte att det här är äkta och jag tycker inte att det är juste mot oss andra som har varit ärliga och sökt till det här för att hitta någon. Och ni vill bara bli kända.

Elina Raeder och Jacob Claesson i Gift vid första ögonkastet 2020.
Elina och Jacob. Foto: SVT.

Elahe vände sig sedan till Jacob och utbrast:

– Det märks hur kändiskåt du är.

Elahe Eskandari har för Hänt tidigare berättat att hon har en ny pojkvän i Dubai som heter Jens.

Nu har det gått ett tag sedan dramat i tv, men känslorna verkar inte ha lagt sig.

Elahe Eskandari hörde själv av sig till podden Lillelördag, eftersom hon ville ge sin version efter allt hat hon tvingats utstå efter sista avsnittet.

– Det finns de som är väldigt arga och undrar varför jag sa som jag sa.

Enligt Elahe var Jacob och Elina en timme sena till sändningen av SVT:s Så gick det sen-avsnitt.

Annons

– Det var för att de skulle synka ihop inför det här pr-tricket de hade snackat om. Jag kände, men Gud, ska de gå så långt att de ska fejka en relation? Vi tyckte att det var töntigt och att gå för långt.

Elahe Eskandari i SVT:s Gift vid första ögonkastet 2020.
Elahe Eskandari. Foto: SVT.

De sex deltagarna har haft en gemensam chattgrupp och enligt Elahe hade Elina och Jacob förvarnat vad som komma skulle.

– De hade skrivit i WhatsApp-gruppen att de skulle köra det här pr-tricket. Visst, det kanske tyckte att det var kul. Men jag kände samtidigt… de gjorde värsta entrén och ser man på programmet verkar det som att de kom ut som ett par, vilket de aldrig sa att de var. Varför få tittarna att tro något annat? Det var det jag var förbannad på och kanske använde jag fel ordval om kändiskåt. Men jag var väldigt arg i den stunden och ville säga det till dom, berättar Elahe för programledarna Ann Söderlund och Anitha Clemence i podden Lillelördag.

Annons

– Jag upplevde att de ljög ihop någonting och det tycker jag är fel eftersom det är ett kärleksprogram. Att då fejka en relation är att gå för långt.

Elinas svar på Elahes anklagelse

I samma podd får Elina Raeder bemöta anklagelsen.

– Vi behöver reda ut lite begrepp här. Vi har aldrig sagt att vi ville göra en pr-kupp. Jag som har jobbat med marknadsföring vet att steg ett i en pr-kupp är att det finns ett steg två att landa i. Det vi skrev i den här WhatsApp-gruppen var att vi hade kommit på världens bästa prank och kommer lura produktionen för att få dem nervösa, säger Elina Raeder till Lillelördag.

– Sen när vi väl skulle iscensätta ”pranket” blev det inte som vi tänkt oss utan det blev något mer.

Anitha Clemence och Ann Söderlund.
Anitha och Ann. Foto: TT.

När Lillelördags programledare Anitha Clemence pressar Elina om begreppet pr-kupp har uttalats i chattgruppen svarar hon:

Annons

– Det… jag vet inte riktigt… det här vill jag inte riktigt hamna i, att vi sitter och diskuterar pajkastning fram och tillbaka, vad sades och vad sades inte.

Men hur ligger det egentligen till mellan Elina och Jacob i dag? När Jacob, som bor i Georgien, tidigare gästade Lillelördag klassificerade han sig som singel.

– Vi har sagt att vi inte är tillsammans. Vi har setts när han har kunnat vara i Sverige, men nu vet ju inte ens när han kan komma till Sverige nästa gång. Men vi har inte stängt dörren och sagt att vi kastar det här, säger Elina.

På frågan om de har sovit över hos varandra svarar Elina kryptiskt:

– Eventuellt…

Elina har i likhet med Elahe mötts av reaktioner efter programmet.

– Vissa tycker att det är taskigt och okänsligt mot Albin, men här måste man komma ihåg att det har gått ett halvår sedan vårt brejk och vi har pratat sedan dess. Men det är klart att det framstår jättekonstigt att jag ena sekunden sitter och gråter och brejkar med en dude och sen bara – in med nästa, nu kör vi igen. Men riktigt så var det inte, säger Elina till Lillelördag.

Annons