Elina Raeder om relationen med Jacob Claesson

Elina Raeder
NU GRATIS

Hur går kärlekslivet för Elina Raeder ett halvår efter Gift vid första ögonkastet? Här berättar hon själv!
✔︎ Sanningen bakom romansen med Jacob – nya avslöjandet.
✔︎ Oväntade relationen med Emil – efter hans bröllop med Maxine.
✔︎ Känsliga frågan hon vägrar svarar på.

Elina Raeder gifte sig med Albin Ringstad, men dumpade honom och valde Jacob Claesson i stället – vilket gjorde Elahe Eskandari rasande. Nu berättar Elina om allt som hänt sedan dess…

Elina Raeder

Elina Reader, 35, gick in med både hjärta och själ när hon valde att söka kärleken i årets säsong av Gift vid första ögonkastet. Men hennes sprudlande energi och bestämda handlingssätt gifte sig inte riktigt med maken Albin Ringstads lugna och avväpnande sätt och det hela slutade i en skilsmässa. Tittarna fick sig dock en chock då Gift vid första ögonkastet – så gick det sen sändes. Under programmets gång stod det nämligen tydligt att Elina trots allt fått uppögonen för en av deltagarna.

Trots att Jacob Claesson, 30, i programmet parades ihop med Elahe Eskandari, 28, var det Elina som hans ögon tindrade mot. Exakt hur relationen egentligen ser ut har paret dock varit mystiska kring.

– Vi är intresserade av varandra, sa Jacob i programmet då.

När Hänt pratar med Elina idag är hon minst lika förtegen. Även om hon mer än gärna överöser Jakob med ömhetsbetygelser för hans fina sidor.

– Sist jag och Jacob träffades var den kvällen och natten när vi spelade in Vad hände sen. Situationen i världen under 2020 har gjort att vi inte kunnat ses sen dess, tajmingen hade kunnat vara bättre helt enkelt. Vi har dock fortsatt att hålla en nära kontakt, Jacob är ovärderlig när det kommer till att bolla saker. Han är väldigt bra på att vara lugn och saklig när jag lackar ur eller dramar loss. Han får mig att ta några extra, djupa andetag, innan jag säger eller gör något ogenomtänkt, säger Elina och fortsätter:

– Och nästa vecka kommer han faktiskt äntligen hit till Sverige igen! Vi har bokat en dubbeldejt tillsammans med Maxine och Emil redan första kvällen han är hemma och jag hoppas ju såklart på att få lite egentid med honom också innan han måste åka tillbaka. Och det verkar han väl inte helt osugen på heller, om man säger så.

“Han är männens man”

En till relation som Elina håller extra kär från programmet är den fina relation som hon byggt upp med deltagaren Maxine Nordlindh, 30. I intervjun med Hänt berättar Elina att de båda hörs flera gånger om dagen och ses så ofta det får möjlighet.

– Hon är ofta den första jag skriver till när det händer något och vi ses så ofta tid finns för oss båda. Vi är otroligt lika som personer och har alltid väldigt roligt tillsammans. Vi delar en upplevelse som är få förunnad, men samtidigt har vi helt olika erfarenheter och medtag från samma upplevelse. Det är ju väldigt intressant. I många situationer kan hon verkligen sätta sig in i och förstå hur jag känner likt ingen annan, det är fint att ha fått en sån vän tycker jag.

Jacob Claesson i SVT:s Gift vid första ögonkastet 2020.

Jacob Claesson.

Men det är inte bara Maxine och Elina som ingår i den vänskapen. På köpet har Elina även fått med sig Maxines make Emil Nygren, 34, som hon gifte sig med i programmet. Att det skulle vara några problem är dock ingenting som Elina kan skriva under på – snarare tvärtom!

– Emil kommer som en stor bonus på köpet i den relationen. Jag brukar säga att han är männens man. Fantastisk på alla sätt och vis, precis som sin fru.

Frågan som Elina inte vill svara på

Även fast vännerna Maxine och Emil tycks vara glada för att Jacob och Elina fann varandra i programmet är det inte alla som var lika muntra när deras relation offentliggjordes. Jacobs exfru Elahe gjorde högljudda protester när Jacob bekände sina känslor för den färgsprakande Elina.

– Jag måste bara säga, förlåt men jag tror inte på det här. Alltså jag kan bara inte göra det. Jag tror ni bara hittar på för att ni vill få publicitet eller någonting. Jag tycker inte att det är schysst mot oss andra som har varit ärliga och sökt till det här för att hitta någon och ni vill bara bli ”kända”, sa hon i programmet och fortsatte:

– Det märks ju hur kändiskåt du är, avslutar hon och syftade på Jacob.

Hur relationen mellan Elina, Jacob och Elahe är idag är dock en fråga som Elina undviker att svara på. Istället berättar hon om de fina vänskaper som hon tar med sig från programmet. Trots att äktenskapet mellan henne och Albin inte höll.

– Jag ångrar inte min medverkan för en sekund. Programmet gav mig inte exakt det som jag hade hoppats på när jag sökte, men det har gett mig mycket annat. Det har gett mig en ännu djupare förståelse för vem jag är och hur jag reagerar i pressade situationer. Det har också gett mig en rad vänskaper av olika slag, med Jacob, Maxine, Emil, Sexolog-Kalle och inte minst underbara Anders, som filmade mig och Albin. Han är en riktig klippa, två meter norrländsk kärlek!

SENASTE NYTT!