LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Big Brother 2020: Så lever vinnaren Sami Jakobsson i dag

09 jun, 2020 
AvOla Lagerström
Big Brother-Sami Jakobsson och Jasmine Armstrong.
Hur lever Big Brother-vinnaren Sami Jakobsson i dag? Möt honom i en öppenhjärtig intervju.
✔︎ Berättar om känslorna för Jasmine – efter hennes kärleksinvit.
✔︎ Avslöjar hemliga samtalet med Joakim Lundell – som TV4 inte visade.
✔︎ Bemöter anklagelserna från kritikerna: ”Otroligt märkligt”.
Annons

Det har verkligen varit fullt upp för Sami Jakobsson sedan han kammade hem en miljon kronor i Big Brother. Här svarar han på ALLT du undrar över.

Sami Jakobsson vinnare Big Brother 2020
Sami jublade vilt när han tog hem segern i Big Brother. Foto: TV4

Hur står det till världens bästa Sami?

– Det är bra med mig! Jag har börjat komma tillbaka till verkligheten.

Med vilket tre ord skulle du sammanfatta dina 100 dagar inlåst i Big Brother-huset?

– Total jävla katastrof.

Hur kändes det att kliva ut i friheten?

– Jävligt märkligt. Det är svårt att beskriva för den som inte varit med om det. Efter så pass lång tid lider hjärnan av grov understimulans. Dessutom blev jag förslappad, rent fysiskt. Jag har fortfarande inte vågat väga mig, jag har nog gått upp tio, femton kilo. Samtidigt gör isoleringen att man känner sig pånyttfödd. Man blir utkastad i en ny värld och man har ingen aning om hur den ser ut…

Annons

Sami om vinsten och skulderna

Med facit i hand har du tjänat 10 000 kronor om dagen på att vara med i programmet, men hälften av summan har gått till Skatteverket. Känns det surt?

– Ja, det gör det faktiskt. Går man ut med att vinstsumman är en miljon så tycker jag personligen att miljonen ska vara skattad och klar. Och i mitt fall har Kronofogden har tagit hela miljonen. Jag har ringt och försökt få kontakt för att reda ut vad som händer, men de har inte återkopplat.

Kort tid in i programmet blev det liv i luckan – på utsidan. Upprörda röster krävde att programmet skulle skrotas – på grund av ditt högerextrema förflutna. Hade du på känn att det skulle ta hus i helvete?

– Ja, men jag kunde inte tänka mig att det skulle bli så pass stort. Jag har ju gått ut med min story tidigare. Jag har förklarat som det är och lagt det bakom mig.

Big Brother-Sami Jakobsson var med i Raggarjävlar 2019.
Sami var med i tv-serien Raggarjävlar 2019. Tidigare hade han även varit med i TV3:s Lyxfällan. Foto: SVT.

Känns alltsammans frustrerande?

– Ja, jag tycker att det är otroligt märkligt att man skuldbelägger en människa som lagt ett dåligt beslut bakom sig, i stället för att uppmuntra personen för att den faktiskt valt en ny väg i livet. Någonstans känns det som att vissa människor aldrig blir nöjda. Det spelar liksom ingen roll vad jag gör. Någon skrev häromdagen att jag försöker lura alla, att många ”genomskådat min fasad”. Jag vet inte vad jag ska säga om det. Jag lägger ingen energi på folk som misstror mig på det sättet. Det är ändå inte folk som jag vill jag vill ha en relation med.

Annons

Hur gick det till när du en gång i tiden kom in i de högerextrema kretsarna?

– Jag hade ett umgänge med personer som hade den här typen av åsikter och värderingar. Vi höll till på landsbygden, det enda vi tog intryck av var artiklar som delades på Facebook. Själva hade vi inte upptäckt världen. Alltsammans grundades i att jag var ung och dum och saknade tillhörighet. I ren och skär okunskap blev jag influerad av en massa dåligheter. Jag ville göra revolt mot hela samhället, jag var aldrig en ideologisk nazist. Man ville bara göra motstånd. Jag hade aldrig en tanke på att folk faktiskt kunde bli kränkta. Vi höll till i skogen, vi behövde aldrig stå till svars för någonting. Det var aldrig något man funderade över. Det handlade mer om samhörighet än ideologi. Så är det i många kretsar. Det är därför det är så lätt för vissa organisationer att värva nya deltagare. Det räcker med att man är ung och vilsen för att man ska trilla dit. Det man skriker efter är uppskattning och tillhörighet.

Annons

Nu har du gjort rent hus, Sami. Känns det bra?

– Ja, det känns otroligt skönt.

Sami om hemliga samtalet med Joakim Lundell

Ska du bli fredsaktivist och vegan nu?

– (Skratt). Nej, men däremot brinner jag för allt som har med psykisk ohälsa att göra. Självförtroende och välmående, det är viktiga saker. Det handlar om att våga vara sig själv – oavsett vad andra tycker.

På den gamla goda tiden söp du som en besatt. Vad drack du helst: vodka, öl eller paraplydrinkar?

– Hembränt!

Skämt åsido, hur illa ute var du?

– Själv har jag alltid förnekat att jag varit alkoholist, men under många år har jag fått mothugg av folk i min omgivning. En morgon däremot vaknade jag och tänkte: ”Nu är det slutdrucket, nu räcker det”. Jag hade bestämt mig. Jag blev nykterist från en dag till en annan och omställningen har inte varit det minsta jobbig. Nu har jag inte druckit alkohol på 19 månader. Fan vad skönt det är att aldrig vara bakfull. Jag vill aldrig mer vara det.

Annons

Hur reagerade dina vänner när du valde bort flaskan?

– Väldigt olika. För vissa tog det sex månader innan de accepterade mitt beslut. Jag har varit med om att vissa bokstavligt talat försökt tvinga i mig alkohol. Alkoholkulturen är väldigt speciell. Den som bättrar sig blir mer eller mindre utfryst.

Joakim Lundell och Sami Jakobsson i Big Brother.
Joakim Lundell och Sami Jakobsson sekunderna innan de tog sitt hemliga samtal i bikten. Foto: TV4.

Är Joakim ”Jockiboi” Lundell din bästis?

– Nej, men han är en väldigt god vän. Vi har känt varandra sedan 2013 då vi möttes på en Ålandsbåt. Jag gillar Joakim. Han är genuin, han har självdistans. Han är godhjärtad på alla sätt och vis.

När tycker Joakim att du har en skruv lös?

– (Skratt). Det tycker han nog att jag har mer eller mindre hela tiden. Speciellt när jag sätter min skämtsamma sida till. Då är det inte bara en skruv som är lös. Då har alla skruvar i verktygslådan hamnat på golvet.

Annons

Vad är det galnaste du och Joakim varit med om?

– Helt klart den gången vi hamnade hemma hos en kvinna efter en festkväll i en stad i södra Sverige. Jocke och jag var fulla och glada och vi fick för oss att vi skulle ”fyllebada” i den här kvinnans badkar. Jag somnade. Den här kvinnan var knäpp, hon hade en affisch hemma på en känd massmördare. Hon hade tagit reda på hur man gör DNA oläsbart. När jag somnade tänkte hon elda upp mig. På riktigt, alltså. Hon tänkte elda upp mig där i badkaret.

Tillbaka till Joakim! Han besökte dig i Big Brother-huset. När ni gick in i biktrummet tog han av sig sin mikrofon – vilket medförde att ert samtal aldrig dokumenterades. Vad pratade ni om? Tunnbrödbak och potatisodling, eller?

– (Skratt). Nej, vi hade inte träffats på länge, så vi pratade igenom varför vi hade glidit isär och hur vi skulle forma vägen framåt, typ.

Vad är senaste nytt på tjejfronten?

– Det finns inte så mycket senaste nytt. Senaste nytt är väl att jag dagligen får dejtingförslag. Det är alltifrån småtjejer som åker moped till ensamstående fyrabarnsmammor.

Jasmine Armstrongs ord om relationen med Sami Jacobsson
Jasmine, som numera är tillsammans med Martin Forstén, sa i början av Big Brother att hon var sugen på Sami. Foto: TV4.

Hur känns det att vara uppvaktad på det här sättet?

– Otroligt konstigt. Jag blir generad. Det här är inte bilden jag har av mig själv. Jag menar, jag är bara jag. Jag tycker att det är påfrestande med all uppvaktning. Många utövar ett slags känslomässig utpressning på mig. Vissa blir genuint besvikna och sura när jag inte svarar. Jag lägger flera timmar om dagen på att svara okända människor, men jag räcker inte till. Jag får så många meddelanden att jag inte ens vill se telefonen.

Annons

Har du fått någon uppenbar galenpanna efter dig?

– Ja, flera stycken. Jag skulle påstå att mellan fem och tio stycken innehar förstaplatsen.

Sami om kärleksinviten från Jasmine Armstrong

Vad vill personerna ifråga?

– Jag vet inte. Bli vän med mig, kanske. Ingen av dem vill något ont, men jag vet inte vad jag kan erbjuda dem som är så intressant. Jag tycker bara att det blir för mycket för mig att hantera…

Vilken typ av tjejer brukar du dras till?

– Jag har bara två ex. Deras enda gemensamma nämnare är att de är väldigt korta. Jag dras nog till korta tjejer, (skratt).

– Nej, för mig är hon som en syster. Jag älskar henne och jag hatar henne – i omgångar. Det finns ingen sexuell attraktion mellan oss. Jag blir tillfredsställd av hennes närvaro på helt andra sätt.

Julia och Sami i Big brother
Sami och Julia hånglade under tiden i huset. Foto: TV4.

I Big Brother-huset hånglade du vilt med Big Brother-Julia. Vem tog initiativet till kysskalaset?

– Alex Manzizila. Han och några andra deltagare spelade ”snurra flaskan” under en fest. Alex skickade Julia till mig som en konsekvens när hon hade fått flaskan på sig…

Annons

Vaknade du upp i panik – morgonen efter kysskalaset – och tänkte: ”Vad fan har jag gjort?”

– (Skratt). Nej, det gjorde jag inte. Jag skämdes inte det minsta. Julia är ju en fantastisk person. Dessutom är hon skitsnygg. Vi är väldigt nära vänner.

Jobbade du som lastbilschaufför innan du klev in i Big Brother-huset?

– Jajamen!

Fick du kicken?

– Jag vet faktiskt inte exakt vad som hände, men nu är jag arbetslös. Jag har en del Youtubeprojekt på gång. Även ett par podcasts. Förhoppningsvis kommer jag kunna försörja mig hyfsat på det. Planen är att komma igång med allt som snart som möjligt.

Vad är det bästa med din morsa?

– Att hon är mitt livs största supporter. Hennes kärlek till mig är villkorslös. Hon är helt fantastisk, min mamma.

Big Brother-Sami Jakobsson hur han ser ut i dag, med lila hår.
Sami hur han ser ut i dag, med lila hår. Foto: Instagram.

När i livet har du mått som bäst?

– Sommaren 2016. Jag mådde så otroligt jävla bra. Jag lärde känna många nya människor. Vissa har blivit vänner för livet.

Annons

Vilken är den värsta motgången du haft?

– Hela mitt liv är mer eller mindre präglat av motgångar. De senaste tio åren har jag trampat i kvicksilversand, känns det som. Jag skulle säga att hela mitt liv är en motgång.

Men?

– Men nu känns det som att mitt liv är på väg åt rätt håll. Min medverkan i Big Brother har öppnat många nya dörrar för framtiden.

Slutligen Sami, vad skulle du välja: sälja dig själv på Blocket för 500 spänn, jogga på den afrikanska savannen iförd din osmakliga leoparddräkt och bli beskjuten av en tjuvjägare eller stå som staty i Malmö och få din näsa avklippt av en förbannad folkpensionär från Flen?

– Flen? Vilken mardröm! (Skratt). Det får nog bli mellanalternativet, jag mal på som en jävla buffel på savannen. Jag har alltid drömt om att bli jagad av en jägare!

◼️ ◼️ ◼️

Vem är Sami Jakobsson?

Ålder: 26.
Jobbar som: För närvarande är jag arbetslös. Att vara tidigare Big Brother-deltagare påminner om att vara student: man är fri och arbetslös, (skratt).
Bor: Köping.
God egenskap: Värnar om hur personer i min omgivning mår.
Dålig egenskap: Alltför naiv och blåögd vissa gånger.
Skrattar åt: Dåliga ordvitsar.
Gråter när: Jag blir så arg att jag inte vet var jag ska ta vägen.
Äter helst: På McDonald’s
Dricker helst: Cola Zero
Borde: Plugga upp mina betyg från grundskolan

Annons