Två av programledarna i Big Brother hoppar av

Big Brother 2020

Programledarna Adrian Boberg och Helle Schunnesson har valt att hoppa av Big brother.
Detta efter att de fått reda på en av deltagarnas bakgrund med högerextremism, det rapporterar Aftonbladet.

Det har stormat rejält kring Big Brother på senaste tiden. Bland annat har strålkastarljuset riktats mot deltagaren Sami Jacobsson som vid flera tillfällen delat bilder på sitt Instagramkonto med både kläder och tatueringar som kopplas till högerextremism. På en av bilderna på hans konto syns ett hakkors på hans egna ben. På en annan bild syns en tatuering med Nazitysklands statsvapen. Bilden lades ut så sent som förra året.

– Jag står för mina skelett i garderoben som jag anser att det är i dag. Vissa håller fortfarande på med sådant här medan andra inte gör det. Jag hade på mig det här då. Men jag står inte för sådana åsikter, sa han till Aftonbladet i juni 2019.

Nu rapporterar Aftonbladet att programledarna Adrian Boberg och Helle Schunnesson har beslutat sig för att hoppa av programmet då de har Sami som en av deltagarna. Enligt tidningen ska det handla om hans koppling till högerextremism och tatueringar med nazisymboler.

– Det är deras beslut och vi respekterar det. Malin Stenbäck är vår programledare och kommer att fortsätta att ha gäster under säsongen, säger Joel Bendrik, exekutiv producent på TV4 till tidningen och fortsätter:

– Sami var en offentlig person innan BB och han har berättat om sin bakgrund tidigare i intervjuer och tv-produktioner. I samtal med oss har han tagit avstånd från sin bakgrund. Det har han också berättat om i programmet. Det var grunden för vårt beslut att han skulle få medverka.

Flera antisemitiska uttalanden i programmet

Helle Schunnesson skriver om beslutet att hoppa av på Instagram:

”Har bestämt mig för att inte fortsätta jobba med Big brother. Den information som har framkommit om en av deltagarna och hans förflutna var inget jag fick reda på innan jag tackade ja till uppdraget, och inget jag står bakom eller vill förknippas med överhuvudtaget”.

Även Adrian Boberg har skrivit om beslutet att lämna programmet:

”Jag blev inte informerad om en av deltagarnas bakgrund förrän jag själv läste det i pressen. Sen det blev publikt har också nya uppgifter om deltagaren framkommit och jag tycker inte att produktionen har tagit sitt ansvar”, skriver han på Instagram.

Förutom allt kring Sami har programmet kantats av flera rasistiska uttalanden. Både Kim Kamal och Isabel Pereira uttryckte hat mot judar. Situationen när deltagarna uttryckte detta var under ett samtal dem emellan som handlade om Kims tidigare chef, som han sa att han inte gillade då hon var jude.

– Jag hatar judar, svarade Isabel Pereira då Kim.

Isabel tillkallades då av Big Brother att omedelbart befinna sig i bikten, där hon blev informerad att hon längre inte fick vara med i tävlingen utan beordrades att lämna huset. Kim åkte även han ut kort därefter.

SENASTE NYTT!