LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

8 kändisar som rasat i vikt – blev tvingad av sin partner: ”Ville inte”

27 apr, 2024 
8 kändisar som rasat i vikt
En tvingades gå ner i vikt på grund av hälsan – en annan anklagades för att ha använt sig av diabetesmedicin.
Här är åtta kändisar som genomgått enorma viktresor!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Systrarna Graaf om den hemliga flörten: ”Hånglade med...”Brand logo
Systrarna Graaf om den hemliga flörten: ”Hånglade med...”

Peter Harryson, 76, tv-profil

Peter Harryson
Peter Harryson före och efter viktraset.

Många av oss minns nog Peter Harryson bäst från Så ska det låta i SVT. På den tiden vägde han 148 kilo. 2018 hamnade han på sjukhus efter att ha drabbats av en blodförgiftning och fick inte komma hem på 15 veckor. På grund av hälsoproblemen och den långa sjukhusvistelsen rasade Peter i vikt – och landade på 84 kilo.

– Jag gick ned så mycket i vikt, över 50 kilo. Så lite har jag inte vägt på 50 år, sa han då.

Jessica Frej, 35, Nyhetsmorgon-profil

Jessica Frej
Jessica Frej före och efter.

När Jessica Frej dök upp i Nyhetsmorgon en dag i mars visade hon upp en helt ny kroppsform. Tittarnas reaktioner lät sig inte vänta och snart tvingades tv-kocken kommentera ryktet om att hon skulle ha använt sig av läkemedlet Ozempic i syfte att gå ner i vikt. Ozempic är egentligen ett läkemedel mot diabetes typ 2.

Annons

”Det ni ser är något som påbörjades för cirka fyra år sen”, skriver Jessica i inlägget, där hon förklarar att det hennes viktras är ett resultat av terapi och yoga.

Lasse Kronér, 61, programledare

Lasse Kronér
Lasse Kronér före och efter.

2022 åkte Lasse Kronér iväg och spelade in överlevnadsprogrammet The island, där ett gäng kändisar ska överleva på en öde ö. Veckorna av svält syntes märkbartDoobidoo-programledarens utseende.

– Jag gick ner till 79 kilo, jag tror att det är exakt samma vikt jag hade när jag föddes. Då var man totalt utmärglad, sa Lasse i P4 Gästen.

Annons

Nu har han Lasse gått upp en del igen och landat på 92-93 kilo.

Dermot Clemenger, 51, Let's dance-profil

Dermot Clemenger
Dermot Clemenger före och efter.

På våren brukar vi få se Let's dance men eftersom TV4 har lagt programmet på is var det nu ett tag sen vi fick se Dermot Clemenger i rutan. På Instagram dyker han dock upp titt som tätt och nyligen berättade han att han har gjort en viktresa.

”Jag försöker gå 6 av 7 dagar men det blir inte alltid så pga jobb, danstävlingar mm. Jag äter som vanligt, kanske mindre vitt bröd”, skriver Dermot i inlägget, där han också berättar att han mår bättre än någonsin.

Annons

Dan Ekborg, 68, skådespelare

Dan Ekborg
Dan Ekborg före och efter.

För Dan Ekborg skedde viktresan inte helt på eget bevåg. Det var nämligen hans flickvän, bolånehandläggaren Lovisa Hellstedt, 33, som uppmanade honom att förändra sitt utseende.

– Hon ville ju inte att jag skulle se ut som jag gjorde faktiskt. Då gick jag gick ner från 116 till 95 kilo, berättade skådisen i en Youtube-intervju nyligen.

Annons

Flickvännen fick alltså Dan att tappa hela 23 pannor!

Martin Melin, 57, tv-profil och politiker

Martin Melin
Martin Melin före och efter.

Hösten 2011 bestämde sig Martin Melin för att gå ner i vikt. Och precis det gjorde han!

”Ett och ett halvt år senare hade jag tappat 16 kilo. Sedan dess har jag hållit mig runt 82-83 kilo.Men jag får jobba för det. Hela tiden”, skrev han på Instagram då.

Inlägget möttes av en hel del kritik från följare som ansåg att han uppmuntrade till osunda ideal. Det här fick Martin Melin att strax därefter lägga upp en till text där han förtydligade att han vill uppmuntra till en balanserad kosthållning och livsstil.

Annons

Magdalena Graaf, 48, tv-profil

Magdalena Graaf
Magdalena Graaf före och efter.

2018 bestämde sig Magdalena Graaf för att åka till Koh Samui, i Thailand, helt ensam. I fyra veckor fokuserade hon enbart på sig själv och sitt mående.

– Jag gick ner tio kilo när jag var i Thailand, började må bättre, fick lyster i hyn. Sedan dess har jag fortsatt att gå ner i vikt och nu har jag tappat sammanlagt 22 kilo, sa hon i en intervju med Amelia 2020.

Carl Jan Granqvist, 78, vinkännare och tv-profil

Carl Jan Granqvist
Carl Jan Granqvist före och efter.

Han älskar att njuta av livets alla läckerheter. Men när en läkare sa till Carl Jan Granqvist att han skulle kunna leva tio år extra ifall han gick ner 10-15 kilo i vikt bestämde han sig för att ställa upp i Biggest loser VIP. Även efter att kamerorna slocknat fortsatte han på samma spår.

– Jag har totalt gått ned 26 kilo, nu väger jag 79. Jag lärde mig mycket om kost, vad jag ska äta och undvika. Att promenera och röra sig är väldigt bra, sa han till Aftonbladet då.

FOTO: TT

Annons