Peter Harryson oigenkännlig efter viktraset: ”Aldrig vägt så här lite”

PETER HARRYSON

FOTO: TT/PRIVAT

För dryg två och ett halvt år sedan drabbades Peter Harryson av en allvarlig blodförgiftning i benet och var nära att dö.
Idag mår den folkkära tv-profilen väldigt bra – 50 kilo lättare.
– Det är prima liv nu, säger han till Hänt.
Robert Wells berättar om ofattbara händelsen under en spelning "höll på att slå ihjäl mig"
Slå på ljud

Peter Harryson, 73, kan onekligen se tillbaka på en lång och framgångsrik karriär som sångare, underhållare och - inte minst - tv-personlighet så här på ålderns höst.

Bland annat kunde vi se honom, Robert Wells och Anders Berglund i SVT:s långkörare och succéprogram, Så ska det låta, under flertalet år.

– Det är ett fantastiskt minne, men that´s it! Det var nästan lite upprepande tillslut, men de första tre åren var det roligaste jag gjort, berättade Robert Wells i en intervju med Hänt i somras.

Tanken var att trion skulle ha åkt ut på turné – men så bröt pandemin ut och turnéplanerna fick läggas på is. Därefter har inte trion inte haft så mycket kontakt.

Robert Wells, Peter Harryson och Anders Berglund. Foto: Stina Stjernkvist/TT

– Vi hade mycket kontakt där inför turnén. Sedan blev det som det blev, nu hörs vi ibland som hastigast. Peter bor i Göteborg, så det blir mer på sociala medier och telefon som vi hörs, berättade Anders Berglund i en intervju med Hänt för några veckor sedan.

Peter Harrysons liv räddades i sista sekund

De senaste åren har Peter Harryson gått en kamp mot hälsan, och vid ett tillfälle höll det på att gå riktigt, riktigt illa för honom.

För drygt två och ett halvt år sedan fick Peter föras akut till sjukhuset – efter att han drabbats av en kraftig blodförgiftning i benet.

Väl på sjukhuset gav sedan Peters hjärta upp och stannade. Där och då var han mer eller mindre död, men i absolut sista sekund lyckades läkare och vårdpersonal på något mirakulöst sätt få liv i honom igen.

Fyra månader spenderade Peter sedan på sjukhuset. Under den tiden rasade han i vikt. När han sedan blev utskriven hade han gått ned 36 kilo.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Peter Harrysons om viktraset

Nu, några år senare berättar den förre Rederiet-stjärnan för Hänt att han mår toppen.

– Just nu mår jag väldigt bra. Det är prima liv nu, säger han.

När Peter åkte in till sjukhuset kämpade han mot sin diabetes. Men under sjukhusvistelsen försvann den helt plötsligt. Anledningen var att Harryson rasat i vikt.

– Jag gick ned så mycket i vikt, över 50 kilo.

Vidare berättar Peter Harryson att han numera väger 84 kilo – en vikt han inte haft sedan ungdomens dagar.

– Så lite har jag inte vägt på 50 år, säger han.

Peter Harryson

Så här ser Peter Harryson ut idag. Foto: privat

LÄS OCKSÅ: Därför känner du igen Fredrik Lundman i Idol 2021

LÄS OCKSÅ: John Lundvik och Carolina Klüfts okända romans – allt om relationen

FOTO: Patrik Österberg/TT/Privat

FRÅN FÖRSTASIDAN