ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Anders Berglunds relation till Robert Wells och Peter Harryson idag

23 sep, 2021 
Mikael Einarsson
ANDERS BERGLUND, ROBERT WELLS, PETER HARRYSON
FOTO: Eero Hannukainen/TT
Under nästan tio år underhöll Anders Berglund svenska folket i Så ska det låta tillsammans med Robert Wells och Peter Harryson.
I en intervju med Hänt berättar Anders nu om hur relationen till Robert och Peter ser ut idag samt flykten från Stockholm med frun.
– Vi har tröttnat, säger han.
Annons
Robert Wells söner Oscar och Theodor – Så lever de idagBrand logo
Robert Wells söner Oscar och Theodor – Så lever de idag

Anders Berglund, 72, är en känd svensk musiker, som skördat stora framgångar under sin långa karriär. Bland annat har han varit kapellmästare i Melodifestivalen hela 15 gånger.

Mellan 1997-2005 var Anders en av lagledarna i SVT:s populära långkörare Så ska det låta tillsammans med Robert Wells och programledaren Peter Harryson.

Men det var då. Vad har Anders Berglund för sig nu? Och hur ser relationen med både Robert och Peter ut idag?

Anders Berglund om flykten från Stockholm: ”Tröttnat”

När Hänt talar med musikern berättar han att han och frun Christel nyligen lämnat Stockholm för ett stilla liv i Skåne och Skanör.

– Men vi har inte riktigt kommit i ordning ännu, berättar han.

Anledningen till flytten är för att de vill komma bort i från storstan.

– Vi har tröttnat på Stocholm, lite grann. Det är för stökigt.

Precis som för många andra svenska musiker och artister, så drabbades även Anders Berglund utav coronapandemin, med inställda spelningar och konserter.

Annons

– Det var naturligtvis en märklig situation, men i och med att jag uppnått vuxen ålder, så får jag pengar från staten (skratt), så ekonomiskt har vi klarat oss, säger Anders och fortsätter:

– Men jag lider med alla kollegor, musiker, tekniker som har haft ett helvete, faktiskt. Slitigt för att få saker och ting att gå ihop. Det är det tråkigaste av allihopa.

Efter det ofrivilliga uppehållet på närmare ett och ett halvt år är Anders och hans kollegor igång igen.

– Första riktiga jobbet var här i juli, när jag var med Rhapsody in Rock med Robban (Robert Wells) i Dalhalla. Det var både kul, spännande och märkligt, att helt plötsligt att stå på en scen igen.

Hur kändes det att få möta publiken igen?

– Det var fantastiskt, men samtidigt lite overkligt att stå där. Det sade alla artister och musiker sinsemellan. Det var väldigt speciellt att gå ut på scenen, säger Berglund.

Härnäst väntar en koncert i Norrköping, och sedan i november-december bär det ut på vägarna för en efterlängtad julturné, tillsammans med Emmi Christensson och Christian Svarfvar.

Annons

– Förra året fick julturnén ställas in, men nu ser vi verkligen fram emot att åka ut och träffa vår publik igen.

Så ser relationen med Peter Harryson ut idag

Tanken var att Anders Berglund, Robert Wells och Peter Harryson skulle åka ut på turné – men så bröt pandemin ut och turnéplanerna fick läggas på is.

Hur ser relationen ut med Peter Harryson ut idag?

– Vi hade mycket kontakt där inför turnén. Sedan blev det som det blev, nu hörs vi ibland som hastigast. Peter bor i Göteborg, så det blir mer på sociala medier och på telefon som vi hörs.

I en tidigare intervju med Hänt berättade Robert Wells att han och Berglund funderade på att starta en podd. Hur gick det med de planerna?

– Det här inte hänt så mycket mer, faktiskt. Den här podd-grejen kom i samband med att vi inte hade så mycket att göra. Just nu ligger planerna på is. Men vi får se om vi får snurr på det där så småningom, säger Anders Berglund.

FOTO: Eero Hannukainen/Stina Stjernkvist/TT

Annons