Här är allt du vill veta om Anders och våldet på TV4 med Anders Öfvergård

Anders Öfvergård leder Anders och våldet på TV4, en uppföljare till Anders och knarket, som sändes hösten 2019.
Hur kommer det sig att den nya miniserien gjordes?
Nu svarar TV4 på alla frågor om dokumentären!
Slå på ljud

Snickaren och programledaren Anders Öfvergård, 53, var frontfigur för dokumentärserien Anders och knarket som sändes på TV4 år 2019. Tittarna fick då i tre delar följa Anders som gick till botten med hur vanligt förekommande narkotikan är i Sverige idag.

Nu är uppföljaren här, Anders och våldet, där Anders Öfvergård tar tempen på ett Sverige där våldet blir allt grövre och gärningsmännen allt yngre.

I dokumentärserien, som sänds i tre delar, får tittarna följa med Anders Öfvergård som i en allt mer rå vardag möter poliser, offer, toppolitiker och förövare. Viktiga frågor ställs, hur blev det så här? Vad måste göras för att en förändring ska ske?

TV4 svarar på frågorna kring Anders och våldet

I programmet Anders och våldet belyser produktionen mycket, men det känns även som att kanske en del inte fick plats i de tre avsnitt som visas. Hur kommer det sig att det blev just tre avsnitt av Anders och våldet?

Anders och våldet är en miniserie, precis som föregångaren Anders och knarket är den gjord i tre delar där vi tittar närmare på hur våldet ser ut, vad det får för konsekvenser och vad samhället gör för att stävja det, förklarar Johan Janrell, exekutiv producent på TV4, till Hänt.

Anders Öfvergårds fyra barn – så lever de idag

Anders och våldet producerades redan år 2020 och det visar sig att TV4 helst hade sänt programmet mycket tidigare än hösten 2021. Hur kommer det sig att Anders och våldet inte sänds förrän nu?

– Programmet har producerats sedan början av 2020, helst hade vi sänt tidigare, men pandemin satte stopp för inspelningarna. Den här tablåläggningen, den 21 september 21.00 på TV4 och TV4 Play har varit planerad sedan i våras. Tråkigt nog är ämnet fortfarande lika brännande aktuellt som när vi påbörjade produktionen, säger Johan Janrell till Hänt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Därför sänder TV4 Anders och våldet

Vad har TV4:s syfte varit med att producera och sända programmet? Finns det ett mål?

– Vi tar oss an ett av vår tids största samhällsproblem på ett sätt som känns bekant och lättillgängligt för våra tittare, säger Johan Janrell till Hänt och avslutar med:

– Syftet är att belysa och förhoppningsvis bidra till att frågan lyfts och debatteras på mer än ett sätt.

Anders och våldet sänds i tre avsnitt på tisdagar klockan 21.00 på TV4. Alla tre avsnitt finns redan nu tillgängliga att streama på TV4 Play.

LÄS OCKSÅ: Anders Öfvergård visar upp okända hustrun Cecilia

LÄS OCKSÅ: 4 saker du vill veta om Anders Öfvergårds fru Cecilia

FOTO: Jakob Dahlström, Simon Eliasson/TT

SENASTE NYTT!