LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Peter Harrysons stora utseendeförändring

13 aug, 2020 
Linnea Lundgren
För ett och ett halvt år sedan var den folkkäre tv-profilen Peter Harryson bara minuter från döden efter att ha drabbats av en allvarlig blodförgiftning.
Men nu är han äntligen tillbaka – hela 36 kilo lättare och friskare än någonsin!
Annons
Peter Settman om nya kärleken: ”Spännande”Brand logo
Peter Settman om nya kärleken: ”Spännande”

Peter Harryson, 72, har en lång karriär bakom sig som sångare, underhållare och inte minst tv-personlighet. Men livet har inte alltid varit enkel och den folkkära profilen har i många år kämpat mot sin diabetes. Så för drygt ett och ett halvt år sedan var Peter tvungen att akut föras till sjukhuset efter att ha drabbats av en kraftig blodinfektion i benet som senare lett till bland annat njursvikt.

Väl på sjukhuset såg läget mörkt ut då Peters hjärta helt plötsligt gav upp – och stannade. Som av ett mirakel lyckades dock läkare och vårdpersonal få liv i Peter igen. Något som han är väldigt tacksam för idag även om han då han stod på trappan till döden inte var speciellt rädd.

– De fick i gång mig och hade mig inlåst i respirator i tre veckor. De räddade livet på mig, det gjorde de, och det är fantastiskt vad sjukhuspersonalen klarar av. Jag är evigt tacksam. Ett tag tänkte jag att det skulle vara skönt att bara försvinna. Det var inget svårt att dö, mycket enkelt att göra, säger han i en intervju med Expressen.

Annons

Rasade 36 kilo i vikt

Fyra månader var Peter Harryson att spendera inlagd på sjukhuset efter händelsen. Under tiden utfördes flera ingrepp och då Peter helt tappade aptiten började han snabbt rasa i vikt. När han sedan blev utskriven hade han gått ner hela 36 kilo.

– Läkarna sa att det var fel sätt att banta på. Det är inte bra att gå ner så fort i vikt som jag gjorde. Men jag mår jättebra, bättre än vad jag har gjort på många många år. Nu väger jag under 100 kilo och det har jag inte gjort på ett bra tag, säger han i intervjun.

Och istället för fyllas med rädsla efter händelsen har Peter valt att se positivt på det som hänt. Efter det enorma vikttappet har Peter mått bättre än någonsin och har inte behövt ta sin insulinspruta för diabetesen på över ett år.

– Jag cyklar en mil om dagen för att hålla mig i form. Det är jävligt tråkigt ibland, att sitta och mala på och så händer ingenting. Men nu är jag nere på 17 minuter ungefär och det är riktigt skönt att se resultat – man känner sig duktig efteråt om inte annat.

Annons

Ska ut på turné

Peter Harryson är sedan många år tillbaka pensionär men har efter sjukdomen fått tillbaka sin lust att stå framför en publik. I många år var han programledare för SVT:s långkörare Så ska det låta och nu är det återigen dags för Peter att plocka fram sångrösten. Tanken var att turnén “Orginalet på turné”, som Peter gör tillsammans med parhästarna Robert Wells och Anders Berglund från Så ska det låta, skulle haft premiär redan i våras. Men på grund av coronapandemin har startdatumet skjutits fram.

– Just nu är tanken att turnén ska bli av i september i stället, men det tror jag så mycket jag vill på. Annars har jag inte drabbats speciellt mycket av pandemin, förutom att jag är i riskzon och måste stanna inne – men det jag brukar göra i vilket fall som helst, säger Peter Harryson lite skämtsamt till Expressen.

FOTO: TT

Annons