LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Lasse Kronér har rasat i vikt – extrema problemen med kroppen

25 mar, 2024 
Maria Broberg
Lasse Kronér rasade i vikt under inspelningarna av Discovery-programmet The Island.
Nu berättar han om problemen han upplevt med vikten sedan hemkomsten för ungefär ett och ett halvt år sedan.
– Det var ganska problematiskt för mig att stanna i vikt, säger Kronér till Expressen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Dotterns starka känslor efter Lasse Kronérs medverkan i The islandBrand logo
Dotterns starka känslor efter Lasse Kronérs medverkan i The island

Lars ’’Lasse’’ Kronér, 61, har en lång och gedigen karriär i tv-rutan som programledare. Många känner igen honom från Doobidoo, Bingolotto eller Smartare än en femteklassare.

Titt som tätt dyker han även upp som deltagare i olika program. Under våren 2023 fick vi bland annat se honom vara med i överlevnadsprogrammet The Island från Discovery+.

Under programmets gång rasade Lasse i vikt och nu berättar han för Expressen om problematiken han upplevde när han var tillbaka hemma igen.

Lasse Kronérs deltagande i The Island – blev inte så som han hade tänkt

The Island är programmet där sju svenska kändisar lämnas på en öde ö i Stilla havet och ska försöka överleva i tre veckor – utan mat, vatten, eller andra förnödenheter till sin hjälp.

När Lasse Kronér skulle vara med i programmets andra säsong såg han fram emot att tillbringa tre härliga veckor i solen. Men det blev inte riktigt som han hade tänkt sig då de fick kämpa för att hitta mat och vatten.

Annons

Idag, ungefär ett och ett halvt år efter inspelningarna, mår Lasse betydligt bättre än vad han gjorde under inspelningarna. Till Expressen berättar Kronér:

– Jag är jättepigg och mår fint. Tyvärr har jag inte samma vikt som jag hade i The Island. Det hade varit bra om det hade varit så.

Under programmets gång gick Lasse märkbart ner mycket i vikt. Men sedan hemkomsten från programmet har Kronér upplevt en hel del problematik.

Lasse Kronér om viktproblemen: ’’Problematiskt för mig att stanna i vikt’’

För Expressen fortsätter Lasse berätta att han har haft svårt att stanna i vikt efter The Island.

– Det var ganska problematiskt för mig att stanna i vikt, alltså hålla vikten som jag hade när jag klev ur programmet. Kroppen tänkte nog att jag var dum i huvudet. Så när jag åt mat så kändes det som att kroppen la det till fettreserven, säger Kronér till Expressen och fortsätter:

– Även om jag åt en gurka så behöll kroppen det. Det var väldigt skumt hur smart kroppen är. Den fattade att jag är dum i huvudet och tänkte väl att den här snubben inte kan sköta det själv så jag måste hjälpa honom. Det är det mest extrema jag någonsin utsatt mig för.

FOTO: Discovery+, Björn Lindahl/Aftonbladet/TT

Annons