LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Lasse Kronér tar över allsången – nu är det bekräftat: ”Så självklart”

19 mar, 2024 
Lasse Kronér får sitt eget allsångsprogram!
Hans nya koncept har dock ingen som helst koppling till nedlagda Lotta på Liseberg som kanske många tror.
– Den ska gå lite i improvisationens tecken, säger Lasse till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lasse Kronérs första möte med dottern: ”Det går inte att förklara”Brand logo
Lasse Kronérs första möte med dottern: ”Det går inte att förklara”

Nu står det klart att Lasse Kronér, 61, får sitt alldeles egna allsångs-program, som har premiär i sommar! Det kommer gå av stapeln varje måndagkväll under perioden 1 juli och 5 augusti.

Allsången kommer heta Lasse på slottet och det utspelar sig på Tjolöholms slott utanför Kungsbacka. En plats som Lasse har varit på jättemycket, bland annat har han gjort massa tv-program och uppesittarkvällar därifrån.

– Jag har väldigt stort hjärta för den här platsen. Så jag skrev ihop ett koncept som jag tycker är väldigt roligt. Den ska gå lite i improvisationens tecken och det ska gå i min telefonboks tecken, säger han och fortsätter:

– Jag ringer mina sköningar som har allt ifrån högt till lågt och så gör vi en jävligt bra kväll av detta.

Annons

Därför vill inte Lasse Kronér ta över någon annans program

Det här är ett helt nytt koncept. Att ha fria händer är något som ligger Lasse varmt om hjärtat – att ta över något annat program är inte så aktuellt.

– Jag har under åren tackat nej till många och ganska nyligen tackat nej till att ta över sådant här.

Fick du frågan om att ta över Lotta på Liseberg?

– Nja, alltså jag har bestämt mig för att aldrig prata om saker som jag inte har gjort, eller som jag tackat nej till. Det är roligare att prata om vad man gör liksom. Men alltså det är ju inte så svårt att lista ut vilka som får frågor i sådana lägen, säger Lasse och tillägger:

– Så jag bestämde mig; jag vill inte ta över någon annans program eller gå i någon annans fotspår. Jag vill bygga mitt eget koncept liksom.

Lasse Kronér.FOTO: Karin Törnblom/TT

Lasse Kronér väljer bort tv-sändningen

Allsången kommer som sagt att ske på måndagskvällar, precis som Lotta på Liseberg tidigare gjort. Men detta verkar dock inte ha något samband, för Lasses allsångsprogram kommer nämligen inte att sändas på tv.

Annons

– Alltså grejen är... Om du tänker dig att Allsång på Skansen hade 42 år innan de sändes på tv, utan det var ju en föreställning från början. Lotta hade sex år innan där det bara var en föreställning för Liseberg.

– Jag har redan nu tackat nej till två mediehus som hade velat sända detta och gå live med detta. För jag vill att vi istället ska få växa i fred och skapa vad detta är först, vi vet ju inte ens vad det är idag liksom. Så innan man sätter sig och gör ett tv-koncept av det så ska vi starta ett sceniskt koncept.

FOTO: TT

Annons