BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Lotta på Liseberg lägger ner – Lotta Engberg om beslutet

25 okt, 2023 
LOTTA ENGBERG
Efter 15 säsonger av Lotta på Liseberg väljer nu TV4 att lägga ner sitt allsångsprogram.
– Att ta beslutet att sluta var på ett sätt lätt och på ett sätt bland det svåraste jag gjort, säger Lotta Engberg i ett pressmeddelande.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här visar Lotta Engberg upp nya lyxgåvan från Mikael SandströmBrand logo
Här visar Lotta Engberg upp nya lyxgåvan från Mikael Sandström

Lotta på Liseberg är TV4:s allsångsprogram som letts av Lotta Engberg, 60. Men nu kan TV4 avslöja att programmet läggs ner.

– Vi har haft 20 härliga år som fyllt våra somrar med underhållning, allsång och fantastiskt mycket glädje tillsammans, säger Lotta Engberg i ett pressmeddelande.

Lotta Engberg ville sluta för två år sedan

I år firade Lotta på Liseberg 20 år. Och i somras berättade Engberg för Expressen att hon faktiskt haft tanken på att lägga av.

– Jo, det har jag. När Curt-Eric Holmquist slutade, så vacklade jag också. Han var så väldigt betydande. Nu dog ju han för två år sen, men när vi startade så var det verkligen Curt-Eric och jag. Allt skedde på det där kontoret: Vi krigade lite om vem som skulle ringa artisterna, men oftast blev det jag som ringde, och sen bestämde vi låtar och tonart direkt på telefon. För han var ju inte bara programchef på Liseberg, utan också kapellmästare, sa Lotta och fortsatte:

– Sen är jag jätteglad för att jag ändå inte slutade när han gjorde det.

Därför väljer Lotta Engberg att sluta

Nu står det alltså klart. Efter 20 år som programledare för Lotta på Liseberg väljer Lotta att lägga skorna på hyllan. Beslutet är på hennes egna begäran.

Nu förklarar TV4 anledningen bakom varför Lotta väljer att hoppa av.

– Lotta Engberg har efter 20 år av Lotta på Liseberg (15 år i TV4) bestämt sig för att årets säsong var den sista från Liseberg. Vi kommer sakna Lotta men vi ser fortsatt fram emot att se henne som fortsatt programledare för Bingolotto, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4.

FOTO: Tommy Holl/TT

Annons