LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Hårda kritiken mot Lotta på Liseberg – nu svarar kanalen

31 jul, 2023 
Amanda Rönnell
Lotta Engberg
Lotta Engberg
Lotta på Liseberg är just nu inne på sin tjugonde sommar och Lotta Engberg briljerar som aldrig förr.
Men inte alla har varit nöjda. Efter tittarnas hårda kritik ger kanalen nu svar på tal.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här visar Lotta Engberg upp nya lyxgåvan från Mikael SandströmBrand logo
Här visar Lotta Engberg upp nya lyxgåvan från Mikael Sandström

Sommar i Sverige är synonymt med Allsång och folkfest – det är sedan gammalt.
I år hade de populära programmen Allsång på Skansen och Lotta på Liseberg premiär samma vecka, och under sommaren har sången ekat varje tisdag i Stockholm och måndag i Göteborg.

Kampen om tittarna – fejden mellan Allsång på Skansen och Lotta på Liseberg.

Nytt för i år är att Pernilla Wahlgren, 55, är programledare för Allsång på Skansen – något som inte kan sägas blivit annat än succé. Faktum är att antalet tittare ökat markant sedan Pernilla tog över facklan som Allsångsledare.

– Det är så stort, så hedrande och smickrande. Jag är så glad att axla den här manteln efter alla Allsångsledare som kommit före mig, sa Pernilla i SVT:s Morgonstudion när hennes nya sommarjobb avslöjades.

Lotta på Liseberg har däremot gjort ett sämre år när det kommer till tittarsiffrorna – trots att programmet faktiskt firar 20-årsjubileum.

– Det är många jubileer nu. Lotta på Liseberg firar 20 år, Liseberg firar 100 år, Göteborg firar 400 år två år för sent och jag har precis fyllt 60 år. Därför gör vi det lite speciellt i år genom att nischa till det lite. I varje program kommer vi ha ett humorinslag, ett nostalgiinslag och en huvudgäst. Vi har helt enkelt backat 20 år tillbaka i tiden och kollat vilka som har varit här flest gånger, berättade Lotta Engberg för Aftonbladet i juni.

Annons

Efter tittarnas ilska mot Lotta på Liseberg – kanalen bemöter kritiken

Lotta på Liseberg och Allsång på Skansen påminner mycket om varandra – på gott om ont. Tidigare år har tittare riktat kritik mot både Lotta på Liseberg och Allsång på Skansenmed anledning av att det var många artister som uppträdde i bägge programmen. Tittarna uttryckte sitt missnöje och menade att det borde vara en större variation på artisterna.

Men i år ser det annorlunda ut. Endast fyra av de totalt 24 artister som uppträder i Allsång på Skansen dyker även upp i årets Lotta på Liseberg. Dessa är Peter Jöback, Måns Zelmerlöw, Panetoz och Olivia Labato.

När Hänt når Jonathan Nordin, exekutiv producent, angående årets startfält på Lotta på Liseberg ger han sin syn på den tidigare kritiken.

– Det är bra och viktigt att tittarna engagerar sig i programmen, säger han och fortsätter:

Lotta på Liseberg är inne i ett jubileumsår som uppmärksammas på flera sätt. Självklart också på artistlistan. Vi har denna sommar under varje program artister som tidigare varit en del av både svenska musikskatten men också med en speciell relation till Lotta på Liseberg.

I veckans program medverkar inga mindre än Lisa Ekdahl, Panetoz, Linda Bengtzing, Magnus Carlsson, och Anton Engström från After Dark.

FOTO: Tommy Holl/TT

Annons