TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

SVT:s chock efter Sanna Nielsens avhopp – krisen bakom kulisserna

23 jun, 2022 
Tv-huset och Sanna Nielsen
Sanna Nielsen lämnar uppdraget som programledare för Allsång på Skansen.
Nu uppdagas det hur beskedet togs emot bakom kulisserna på SVT och hur arbetet ser ut för att finna en ersättare.
– Vi har försökt att tänka utanför boxen, säger programbeställare Anton Glanzelius till Expressen.
Annons
Sanna Nielsen om att inte ha någon semester i sommar: "Tar mycket tid"Brand logo
Sanna Nielsen om att inte ha någon semester i sommar: "Tar mycket tid"

I hela sju års tid har det svenska folket fått sjunga allsång med Sanna Nielsen, 37, men sommaren 2022 blir den sista. Det var i måndags som det chockerade beskedet kom – Sanna hoppar av från uppdraget som programledare för Allsång på Skansen.

”Så kom dagen då jag bestämde mig för att det är dags att lämna över stafettpinnen. I år blir det min sjunde sommar som jag får vara er allsångsledare och det blir också min sista som allsångsledare”, skrev Sanna i ett inlägg på Instagram när hon tackade för sig.

Så reagerade SVT när Sanna Nielsen hoppade av

Sedan beskedet kom har många frågat sig vem som kommer ta över rollen efter Sanna. I nuläget är det hela oklart men ett namn som svenska folket visat sig tyckt passa är Lasse Kronér, 59. När Hänt pratade med Lasse berättade han att frågan faktiskt har kommit, dock för flera år sedan.

Annons

Beskedet om att Sanna inte längre vill arbeta med allsången kom inte bara som en chock för svenska folket. Nu står det nämligen klart att beslutet fattades helt av Sanna och även kom oväntat för SVT.

– Vi har vetat det i några veckor, så vi har hunnit vänja oss vi tanken nu. Men precis när vi fick reda på det kom det som en överraskning, säger Anton Glanzelius, programbeställare på SVT till Expressen.

Svåra arbetet med att hitta en ersättare

Även om kanalen är förstående för Sannas beslut så var avhoppet inte väntat från SVT:s sida utan ett arbete kring att hitta en ersättare blev snabbt tvunget att startas. Just nu är kanalen i full gång med att komma fram till vem som blir den rätte för jobbet.

Annons

– Vi har gjort en ganska lång lista som har blivit en ganska kort lista. Vi har försökt att tänka utanför boxen för att se om det finns namn som man kanske inte självklart förknippar med ”Allsång på Skansen”.

Beslutet visar sig dock inte vara allt för lätt och i nuläget låter det inte som att SVT har funnit sin nya allsångs-ledare.

– Vi kommer tillfråga en person förr eller senare. Vi vill vara säkra på att vi tänker rätt, och att det är rätt för programmet. Och att det är rätt för den personen. Men innan vi ställer frågan försöker vi lägga det ultimata programledarpusslet, säger Anton.

Hänt söker SVT.

Foto: TT

Annons