LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Tv-kocken Jessica Frej ryter tillbaka – efter viktkommentarerna i Nyhetsmorgon

11 mar, 2024 
Linn Seipel
jessica frej
Tv-kocken Jessica Frej älskas av många för sina förmågor i köket och sin härliga personlighet.
När hon gästade Nyhetsmorgon under söndagen var det dock något helt annat som hamnade i fokus...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Konstiga smakkombinationer – Hur bra smaklökar har Sveriges mästerkock-profilerna?Brand logo
Konstiga smakkombinationer – Hur bra smaklökar har Sveriges mästerkock-profilerna?

Tv-kocken Jessica Frej, 34, har synts i Nyhetsmorgon till och från i över 10 år. Redan 2011 slog hon igenom då hon medverkade i premiärsäsongen av Sveriges mästerkock, där hon hamnade på en femte plats.

Sedan dess har mycket hänt i Jessicas karriär. Hon har släppt flertalet kokböcker och driver flera kanaler där hon inspirerar och lär ut sin kunskaper när det kommer till matlagning.

Privat är hon sedan många år tillbaka tillsammans skådespelaren Christian Wennberg, som medverkat i bland annat Andra Avenyn, Weeds, Gåsmamman och Fartblinda. Tillsammans har de två barn, och Christian har också en son sedan en tidigare relation.

Tv-kocken skapar uppståndelse efter sin medverkan i Nyhetsmorgon

Under söndagsmorgonen medverkade Jessica som så många gånger förr i Nyhetsmorgon för att laga lite härliga rätter. Maten var dock inte det som framförallt hamnade i fokus på kanalens Instagram där de marknadsförde hennes medverkan. Det gjorde istället Jessicas utseende, mer exakt henne vikt.

Annons

Flera är nämligen följarna som anmärker på att hon blivit smal, vilket tillslut får andra följare – och Jessica själv – att ryta ifrån.

”Oj, så förändrad o fin. God och glad tjej”, skriver en.

”Jessica måste gått ner mycket i vikt.”, skriver en annan, vilket får en tredje följare att ryta ifrån:

”Och det är ngt du måste kommentera ! Är vi inte överens om att vi ska sluta kommentera kvinnors kroppar på sociala medier? Du kan väl hålla det för dig själv ? Måste du skriva det ?”

Jessica Frej biter tillbaka – efter syrliga kommentarerna om utseendet

En fjärde påpekar att Jessica till och med ska ha blivit annorlunda i sin person i samband med sin utseendeförändring.

”Kände inte igen Jessica! Älskade hennes utseende innan men det kan man inte diskutera…Till och med personlighetsförändrad”, skriver denne, vilket får Jessica Frej att svara: ”Vad menar du?”, varpå en annan svarar ”Du har tappat vikt...”

Annons

Även på Jessicas egna Instagram är det flera som reagerar:

”Så smal du är!!!!”

”Hur har du blivit så smal och vacker? Ge mig råd ?”

”Vart tog du vägen? Vilken diet?”

”Men jäklar vad liten du blivit! Hur har du gjort? Du var superfin innan med såklart! Men du ska ha cred för denna förändringen!”

Efter alla spekulationer – Jessica Frej svarar på frågan om viktraset

Nu sätter Jessica ned foten rejält. I ett starkt inlägg på Instagram väljer hon att förklara "en gång för alla", då hennes inkorg fullkomligt svämmar över med folks nyfikenhet.

”Många spekulerar i om jag tar ozempic och hur jag fått det, om jag har opererat mig och hur jag fått det, om jag är deprimerad eller går igenom en skilsmässa. Inget av det stämmer. Det ni ser är något som påbörjades för cirka fyra år sen. Då kände jag ett enormt behov av att ta bort all stress ur mitt liv och vara mer i nuet och mer närvarande. Jag gick i terapi i över ett år och bearbetade en himla massa skit. Sen började jag på Yin Yoga och kom i kontakt med min kropp igen på ett sätt som jag knapp någonsin varit”, skriver hon bland annat i inlägget och fortsätter:

”För er som är väldigt nyfikna på detaljnivån så kan man i grova drag säga att jag äter så som Livsmedelsverket rekommenderar.”

Jessica berättar också att hon kommit in på en dietistutbildning, och att hon om tre år kommer hon att kunna ta emot människor som vill ha stöd och vägledning i i frågan. Läs hela Jessicas inlägg här:

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4/Instagram

Annons