LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonPernilla WahlgrenAllsång på SkansenÅrets sommarpratareSigge EklundJohanna Nordström

Idol 2019

Den femtonde säsongen av Idol var Idol 2019. Juryn för den här säsongen bestod av Kishti Tomita, Nikki Amini, Alexander Kronlund och Anders Bagge. Pär Lernström var programledare för säsongen. Vinnaren av Idol 2019 var Tousin "Tusse" Chiza från Kongo-Kinshasa som kom till Sverige som flyktingbarn. Det var den första gången en svart person vunnit Idol. Dessutom var han den första deltagaren född på 2000-talet att vinna hela tävlingen. Tousin Chiza har sedan tävlingen valt artistnamnet Tusse, efter sitt smeknamn. Tusse har senare även vart med i Melodifestivalen och vunnit. Freddie Liljegren från Örebro kom på andra plats. Vinnarlåten för den här säsongen var "Rain".
 ...Läs mer
Annons
Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons
Annons
Annons
Annons