TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Efter Sverigebesöket – Westlifes ord om återföreningen

06 dec, 2019 
https://image.hant.se/image-4947919?imageId=4947919&width=1320&height=689
Hannah-Fina Rohrmüller
Mark Feehily och Westlife
Hänt har träffat ett av världens mest ikoniska pojkband – Westlife.
Här berättar de hur dem som band har förändrats och hur det är att vara ute på turné igen.
Annons
Exklusiv intervju med Westlife: "Vi saknade det"Brand logo
Exklusiv intervju med Westlife: "Vi saknade det"

Under kvällens Idol-final fick TV4-tittarna se Westlife uppträda live.

De är gruppen bakom världshits som If I let you go, Flying without wings och Uptown girl och är ett av de mest framgångsrika och ikoniska pojkbanden. Gruppen, som kommer från Irland, har sålt flest album i Storbritannien under hela 2000-talet och har haft 14 singelettor.

Westlife gör succécomeback

I år gjorde Westlife comeback efter att ha tagit en paus i sju år. Under 2019 gjorde Westlife sin turné som de kallar för The twenty tour, eftersom det var tjugo år sedan de träffades. De gjorde totalt 34 stopp i Europa och 17 i Asien.

Innan Idol-finalen träffade Hänt Westlife för att prata om comebacken och framtiden.

– Det är helt fantastiskt. Vi har redan gjort en del gig. Vi har gjort över femtio spelningar, tv-shower och spelat in det nya albumet, säger Markus Feehily.

Killarna berättar att känslan över att vara tillbaka i Sverige är underbar och att de känner igen sig i hur det var när de var här första gången i slutet av 90-talet.

Annons

– Allt är som förut. När vi landade på Arlanda var det samma chaufför som hämtade oss som brukade köra oss 1999.

Nicky Byrne berättar att Sverige alltid har känts som hemma även om de har varit hemifrån.

– Vi spelade in de flesta av våra album här med de flesta här. David, Max Martin, Rami, listan är oändlig. Och vi turnerade här. Sverige var alltid ett bra ställe för Westlife. Så det är underbart att vara tillbaka. Det var underbart att vara tillbaka här 2016 i Eurovision med Irland i Globen.

Nicky berättar att han dock tycker att det är mer underbart att vara tillbaka i Sverige med bandet och gänget.

Stora fans av Ed Sheerans musik

Den 15:e november släppte Westlife sitt 11:e album, Spectrum, med bland annat låten My Blood som är skriven av Ed Sheeran och Steve Mac.

När frågan kommer upp om varför de återförenas just nu svarar killarna att de saknade tiden med varandra, fansen och magin de skapade tillsammans.

Annons

– Vi saknade våra fans, vi saknade magin som bara Westlife kan skapa. Alla har gjort egna saker och det har varit fantastiskt. Och alla har varit bekväma och glada. Men det är en speciell magi som Westlife har. Det är är inte alltid samma utan det är något extra, säger Markus.

Pojkbandet Westlife bildades 1998 och killarna var i äldre tonåren. Nu cirka tjugo år senare ser deras familjesituation annorlunda ut. Gruppmedlemmarna sammanlagt tio barn. Större delen av barnen är små men några av dem kan till och med sjunga pappornas text.

FOTO: David Fisher/Shutterstock, Stina Stjernkvist/TT

Annons