LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonPernilla WahlgrenAllsång på SkansenÅrets sommarpratareSigge EklundJohanna Nordström

Christoffer Hamberg försvann helt efter Idol 2019 – det gör han idag

06 jan, 2022 
Mikael Einarsson
Christoffer Hamberg
Christoffer Hamberg tog hem sjunde platsen i Idol 2019.
För Hänt berättar Idol-Christoffer nu vad han har för sig idag – drygt två år senare.
Annons
Nu börjar Idolresan - se alla nyheter här!Brand logo
Nu börjar Idolresan - se alla nyheter här!

Christoffer Hamberg, 31, medverkade i Idol så sent som 2019. Efter att han fullständigt knockat Idol-juryn under slutaudition och solosången med Molly Sandéns låt, Rosa himmel, så hade han en given plats i huvudtävlingen.

Christoffer Hamberg slutade sjua i Idol 2019

I huvudtävlingen sen gick det också bra, där Christoffer bjöd på en rad magiska framträdanden. Dock räckte det inte hela vägen, utan Hamberg fick till slut nöja sig med en sjunde plats.

– Visst är det surt, man hade velat vara kvar i tävlingen. Men samtdigt så är man lite förberedd nu när det börjar krympa i antal. Man vet att man kan åka vilken vecka som helst för det är ett så jävla starkt fält i år så jag är jättenöjd med min prestation, sade Christoffer till Hänt efteråt.

Nu har det gått nästan två år sedan Christoffer Hamberg medverkade i musiktävlingen – och det har hänt en del sedan dess.

Annons

Det här gör Idol-Christoffer Hamberg idag

När Hänt talar med den förre idolen berättar han att han flyttat ned till Malmö och arbetar som personlig assistent, något han trivs väldigt bra med.

Musiken finns såklart också med i bilden. Annars är det på en annan scen som 31-åringen befinner sig på, nämligen teaterscenen.

Just nu är han med i en julshow ihop med teatergruppen Freja, som Länsteatern Spira i Jönköping anordnar.

– Varje år bjuder de in en soloartist. I år frågade dem mig om jag ville vara med, säger Hamberg.

Idag bor Christoffer som sagt i Malmö, dit han flyttade till tillsammans med sin flickvän Hanna, som han träffade när han studerade till möbelrestaurerare. Under Idol tillägnade han även henne en låt, något Hänt skrev om.

– Dock har förhållandet tagit slut, men jag blev kvar i Malmö ändå. Trivs väldigt bra, och jag skulle gärna vilja få med i intervjun att det är en fin stad.

Men dejtar du något?

– Ja, jo jag är väl ute lite i svängen. Sedan vet jag inte vad jag letar efter. Jag finns på marknaden, säger han.

FOTO: Karin Törnblom/TT, privat

Annons