LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonPernilla WahlgrenAllsång på SkansenÅrets sommarpratareLasse Holm

Tusses relation till Dao idag – ett år efter romansryktet

26 sep, 2020 
Tusse och Dao.
Det florerade ett romansrykte mellan Tusse Chiza och Dao Molander Di Ponziano i Idol 2019.
Nu berättar Tusse om relationen idag och hur det ser ut på kärleksfronten.
– Jag har aldrig vart i ett riktigt förhållande så man är väl någonstans nyfiken, säger han till Hänt.
Annons

Så blir första fredagsfinalen av Idol 2020 – Caspar tävlarBrand logo
Så blir första fredagsfinalen av Idol 2020 – Caspar tävlar

Tusse Chiza, 18, vann Idol på TV4 2019. I höstas var det en spännande final mellan honom och Freddie Liljegren, 27 och när det till sist stod klart att Tusse tagit hem hela tävlingen berättade han chockat i programmet om känslorna:

– Det här är overkligt, verkligen overkligt. Jag vill tacka Freddie för att jag fick dela den här upplevelsen med dig. Vi har så jäkla kul. Jag kommer aldrig glömma det här, aldrig, sa han då i direktsändning.

Men efter Idol har fansen inte sett så mycket av artisten. Han släppte en singel i våras, men alla planerade spelningarna ställdes in på grund av coronapandemin.

Nu berättar Tusse för Hänt vad som skett i hans liv sedan finalen.

– Direkt efter Idol hade jag en vision av vad jag ville göra för musik. Men min vision krockade lite med skivbolagets, så de tog ett tag och få fram rätt saker, säger han och fortsätter:

– Det har helt enkelt tagit sin lilla tid och så är det nog för många, för att få rätt sound och alla andra bitar rätt.

Annons

I höst släpper han en EP med svenska låtar, vilket artisten ser fram emot. Men han ska även ta sig igenom sista året på gymnasiet, som han går på i Tällberg i Dalarna.

Tusses ord om kärlekslivet

Tusse berättar att han inte har någon partner och att han knappast vet hur det ens känns att vara i ett förhållande. Artisten dejtar dock, men känner att han inte vill leta aktivt utan snarare låta tiden avgöra.

– Mitt kärleksliv existerar inte. Jag har aldrig vart i ett riktigt förhållande så man är väl någonstans nyfiken. Försöker dejta så gott som tiden räcker till, men det känns ändå någonstans som att det händer när det händer, eller hur?, säger han.

Relationen med Dao

När artisten vann Idol 2019 sa han kryptiskt att han och tredjeplatstagaren Dao Molander Di Ponziano var lite mer än bara vänner.

Det var till Expressen som han berättade att åtminstone han hade ett gott öga för henne.

– You never know, sa ”Idol”-vinnaren då och fortsatte:

Annons

– Vi får se. Jag tror inte att Dao är intresserad. Vi är lite mer än vänner, sa han då.

Nu berättar Tusse hur hans och Daos relation är idag – efter romansryktet.

– Jag och Dao var bara väldigt bra kompisar och är det fortfarande. Det blev lite väl många frågor om oss bara så man blev nästan irriterad när den första frågan man fick precis efter vinsten var ”Är du och Dao mer än vänner?”. Så då hade jag tröttnat lite på att behöva ge samma svar på den frågan, säger Tusse.

De forna Idol-deltagarna har idag god kontakt.

– Vi snackar mycket, hon har fullt upp med sin musik och så, det känns som att hon är på ett bra ställe i livet just nu.

FOTO: Stina Stjernkvist/TT/Ola Axman/TT

Annons