Freddie Liljegran försvann efter Idol – det gör han idag

07 okt, 2020 
Freddie Liljegren i Idol
Freddie Liljegren föll på målsnöret i Idol 2019.
Efter finalen har det dock varit tyst från artisten.
Det gör han idag!
Annons
Freddie Liljegren om att kombinera Idol med pappalivet: ”Tajming”
Freddie Liljegren om att kombinera Idol med pappalivet: ”Tajming”

Freddie Liljegren, 27, eller Tusse Chiza, 18? Det var frågan inför finalen i förra årets Idol. Båda hade vuxit fram till två tittarfavoriter, men när det väl skulle avgöras stod det klart att det var Tusse som vunnit flest röster.

Freddie var dock mer än nöjd, trots silvermedalj.

Idol-deltagarens resa till final var allt annat än spikrak. Men allt eftersom veckorna gick lyckades han både övertyga juryn och tittarna om att han var en artist att räkna med.

Ett av de starkaste ögonblicken under säsongen var när Freddie sjöng Lady Gagas Always remember us this way. Låten tillägnade han sin pappa, som 2016 gick bort i en hjärtinfarkt.

– Det var skönt. De som känner mig vet ju redan om det, men nu vill man ju att svenska folket ska få lära känna mig också. Det är en del av mitt liv och min historia, sa Freddie till Hänt efter sändningen.

Freddie har tidigare berättat att relationen med pappan varit allt annat än lätt. När Freddie var barn satt pappan i fängelse. Men pappan lyckades vända på allt, och sina sista år i livet fick han en god kontakt med sin son igen. Pappan var också med och startade KRIS, Kriminellas revansch i samhället, i Örebro.

Annons

För Freddie Liljegren blev Idol-äventyret extra speciellt. Bara ett par månader innan programmet drog igång blev han själv pappa för första gången.
– Det är klart man mycket hellre är hemma. Men man försöker njuta av situationen här, sa han till Hänt inför säsongsstarten.

Att döma av att Freddie tog sig så långt som till final verkade det med facit i hand ha gått alldeles utmärkt att kombinera artistrollen med pappalivet.

Freddie Liljegrens kryptiska ord om framtiden

Många hoppas säkert också få höra mer av Freddie efter Idol, men faktum är att det varit relativt tyst från hans sida. Med tanke på coronapandemin och dess effekter på musikbranschen är det kanske inte så konstigt att han inte turnerat land och rike runt.

Freddie har dock som många andra artister varit kreativ och hittat nya sätt att nå ut till sina fans. I somras satte han upp en liveshow tillsammans med melloartisterna Linda Bengtzing och Boris René. Artisterna sände live från Hjalmar Bergman-teatern i Örebro och bjöd tittarna på både nya och gamla klassiker.

Annons

Men hur blir det med Freddies egen musik? Ingenting är klart, men i september hintade han om att det kan vara något på gång.

”Sjunger in denna fredag. Tycker det börjar bli dags för att släppa musik snart, vad tycker ni?”, skriver han på Instagram.

Frågar du hans följare är det i så fall inte en dag för sent.

”Ja Freddie!! Jag hoppas du släpper nåt snart, har väntat på det ett tag nu”, kommenterar en person inlägget.

En annan skriver.

”JA! Vi har väntat länge nu. Såå länge sen man fick höra din ljuvliga stämma”.

FOTO: TT

Annons