LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonPernilla WahlgrenAllsång på SkansenÅrets sommarpratareSigge EklundJohanna Nordström

Astrid Risbergs nya hälsobesked efter Idol 2019

23 jan, 2020 
Astrid Risberg i Idol
Astrid Risberg valde att inte närvara vid finalen av Idol 2019 på grund av psykisk ohälsa.
Nu kommer hon med ett nytt besked om sitt mående.
– Försöker att ta det en dag i taget just nu, skriver artisten.
Annons
Juryns framtidsbesked – så länge till jobbar deBrand logo
Juryns framtidsbesked – så länge till jobbar de

Det var i Idol 2019 som tittarna fick lära känna Astrid Risberg, 20. Artisten blev snabbt en av juryns favoriter och landade slutligen på en hedrande sjätteplats. När det i höstas var dags för final vann Tusse Chiza, 17, över Freddie Liljegren, 26. Showen inleddes med ett framträdande med flera deltagare från säsongen – men Astrid syntes inte till på scenen. Strax därefter avslöjade hon att det fanns en anledning till frånvaron i rutan.

– Jag hade självklart velat vara där ikväll och stötta Tusse och Freddie. Men jag valde att sätta mitt mående först och inte utsätta mig för den miljön just nu då jag inte mår bra psykiskt, sa hon till Hänt.

Astrid Risbergs comeback

Ett par veckor efter att Idol slutat sändas kom ett inlägg från Astrid Risberg där hon berättade att hon kände sig redo att återvända till musiken och scenen.

”Glöm nu för allt i världen inte bort att svänga förbi Marieberg-gallerian ikväll 17:30!!!”, skrev hon på Instagram inför comebacken.

Annons

Sedan dess har det varit relativt tyst från Astrids håll – men under en frågestund på Instagram väljer hon nu att återigen öppna upp sig om sitt mående.

Nya beskedet om hälsan

Astrid Risberg berättar bland annat att hon fortfarande kämpar med psykisk ohälsa.

”Har verkligen mått bättre men jag kämpar på!”, skriver hon och fortsätter sedan:

”Tycker fan att livet har gått förvånansvärt dåligt den senaste tiden (till och med för att vara jag, haha). Men jag känner att det håller på att vända!”.

En följare har frågat hur Astrid mår, varpå hon svarar:

”Jorå, jag lever. Försöker att ta det en dag i taget just nu. Tack för att du frågar”.

Astrid Risberg avslöjar även vilka mål hon har inför 2020.

”Har inga nedskrivna men det mest distinkta målet jag har för i år är att fortsätta kämpa för att komma dit jag vill med musiken (och livet generellt). Och jag vill bli en bättre version av mig själv”, skriver hon.

FOTO: Mattias Hansson/TT, Karin Törnblom/TT

Annons