sjukdomar

Trebarnsmamman Tina dog av blodförgiftning – läkarna var för passiva

Trebarnsmamman Tina dog av blodförgiftning – läkarna var för passiva

FOTO: SWNS
Trebarnsmamman Tina, 59, åkte in till sjukhuset med blodförgiftning.
Läkarna försenade hennes behandling på grund av att de inte kunde bestämma sig för vilken avdelning hon skulle vårdas på – tolv timmar senare var hon död.
– Jag kommer aldrig någonsin att komma över det som hände, säger dottern Yvette.
Trapets-tricket håller på att sluta riktigt illa
0:23

Efter reklamen: Trapets-tricket håller på att sluta riktigt illa

(0:23)

Slå på ljud

Tina Hughes började känna sig sjuk i augusti förra året. Efter flera dagar då hon kräktes, kände sig förvirrad och hade problem att kissa blev hon uppmanad att söka vård.

Läkarna upptäckte att det rörde sig om sepsis, eller blodförgiftning som det tidigare hette, och började dividera om vilken typ av vård hon skulle få. Det var också oklart vilken avdelning hon skulle ligga på.

"Livet kretsade kring familjen"

Processen blev långdragen och efter tolv timmar fick hon rullas in på intensivvårdsavdelningen och tvingades använda respirator. Men det var redan försent. Hennes värden försämrades drastiskt och några timmar senare gick hon bort. Nu sörjs hon av sina tre barn och sina fem barnbarn.

– Hennes liv kretsade kring familjen. Hon var familjens hjärta och gjorde allting för oss. Hon såg alltid det bästa i människor och försökte alltid hjälpa folk som hade det sämre än henne, säger dottern Yvette, 37, enligt Birmingham World.

Vill varna andra

Familjen har anlitat en jurist som undersöker vad som har gått fel och hur sjukhuset och personalen brustit i vården av Tina. De hoppas kunna räta ut en del frågetecken. Dessutom vill de hjälpa andra i samma sits.

– Innan mammas död hade vi inte hört så mycket om blodförgiftning. Nu vet vi hur farligt och allvarligt det kan vara. Genom att tala om det här hoppas vi att vi kan få andra att vara uppmärksamma på symptomen och hur viktigt det är att upptäcka och behandla det tidigt, säger Yvette.

Även sjukhuset, Sandwell General Hospital utanför Birmingham i England, har uttryckt att de ska se över sina rutiner.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN