"Satte Djurgården på kartan – ska göra det igen"

"Satte Djurgården på kartan – ska göra det igen"

Magnus Eriksson, Djurgårdens lagkapten. Arkivbild.

Christine Olsson/TT
Polska topplaget Lech Poznan väntar på bortaplan.
En svår nöt att knäcka – men också en motiverande uppgift.
– Det är väldigt få saker som slår en sådan här match, säger Djurgårdens lagkapten Magnus Eriksson inför den första åttondelsfinalen i Europa Conference League.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Med fem segrar och en oavgjord vann Djurgården grupp F i Europa Conference League i överlägsen stil. Bara Premier League-laget West Ham stod för ett bättre gruppspel med sex raka segrar och 18 poäng – två fler än Stockholmsklubben.

På torsdagskvällen ska lagkapten Magnus Eriksson & Co försöka ta vid där Europasuccén avslutades i fjol.

– Vi vet vad vi gjorde då vi satte Djurgården på kartan och det ska vi göra igen, säger Eriksson till klubbens webbplats.

– Våra toppar har varit höga, sedan är det klart att vi vill att våra svackor inte ska falla så lågt som det varit. I det stora hela är det en positiv känsla i truppen och det känns bra. Det här är något extra, något annat än vad vi är vana vid.

Victor Edvardsen:

– Vi som var med förra året vet vad det innebär och vi har snackat om på- och av-knappen. Det gäller att hitta på-knappen, gå in i bubblan och veta vad vi ska göra. Då vet vi att vi kan slå vem som helst, säger han till klubbens webbplats.

Matchen är den första av två i åttondelsfinalen, returen spelas på Tele2 arena den 16 mars. Dessförinnan väntar Malmö FF på hemmaplan, den 12 mars, i svenska cupens kvartsfinal.

FRÅN FÖRSTASIDAN