Alicias bästa vän Danielle är gravid med Alicias makes barn: ”Grät”

Danielle och Alicia.

FOTO: SWNS
Alicia kunde inte få barn med sin make.
Paret försökte bli gravida i sex år, men misslyckades gång på gång.
Då erbjöd sig bästa vännen Danielle att bära hennes barn.
Naken mamma jagar örn samtidigt som hon ammar dottern
0:25

Efter reklamen: Naken mamma jagar örn samtidigt som hon ammar dottern

(0:25)

Slå på ljud

Alicia Ward, 34, och maken Austin, 33, försökte länge att skaffa ett syskon till sonen Declan, 6. Men drömmen krossades gång på gång när paret inte lyckades bli gravida. Danielle Blair, 28, Alicias bästa vän, såg hur de försökte och hur otröstliga de blivit efter sex års kamp. Då tog hon saken i egna händer och erbjöd sig att bära Alicias barn tillsammans med maken Austin – idag har de tre en dotter tillsammans.

”Jag är seriös...”

Alicia och Danielle blev vänner genom en gravidgrupp på Facebook. De båda var gravida med sina första barn och skulle båda föda i maj 2016. Det sa klick och de blivande mammorna blev bästa vänner trots att de bodde i olika stater med två timmars bilresa emellan sig.

Tre år efter att de blivit vänner klarade Danielle inte längre av att se sin bästa vän förkrossad och hon erbjöd sig att lösa parets situation.

– Hon ringde mig och sa, ”låt mig bära ert barn åt er.” Först skrattade jag. Jag trodde inte att hon var seriös, men några veckor senare ringde hon mig igen och sa ”jag är seriös med det här. Om du vill så gör vi det”, säger mamma Alicia till tidningen Metro.

I januari 2019 befruktades Danielles ägg med Alicias makes spermier via intrauterin insemination (IUI). Och ingreppet lyckades!

– Jag bara grät. Jag kunde inte tro det, berättar Alicia.

Declan och Maisie.

Den 1 oktober 2019 födde Danielle dottern Maisie åt föräldrarna Alicia och Austin.

FOTO: SWNS

”Barnet skulle bara vara halvsyskon...”

Mamma Alicia hade dock en del farhågor inför att hennes bästa vän skulle bära deras barn. Främst eftersom barnet skulle bestå av gener från Danielle och Austin, och inte gener från Alicia.

– Jag var jättenervös. Det här barnet skulle bara vara halvsyskon till min son och kanske inte skulle se ut som honom, säger hon till Metro.

Men tacksamheten och glädjen hade växt sig starkare än oron. Den första oktober 2019 föddes deras gemensamma dotter Maisie och alla föräldrar närvarade på förlossningen som gick bra.

Alicias oro att inte knyta an till sin dotter och att bebisen skulle föredra sin andra mamma var som bortblåst. Föräldrarna berättar att de älskar sin dotter lika mycket som sin son trots att Alicia inte är hennes biologiska mamma.

– Hon var vår från början. Det var lite pinsamt att se vår vän föda, men jag skulle inte förändra det på något sätt, säger pappa Austin.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN