Robinson-Williams ord efter snöpliga förlusten i örådet – innan finalveckan

William Seth Wenzel
Exklusivt

Tidigare i veckan stod det klart att William Seth Wenzel var den första Robinson-deltagaren som var klar för final. Men efter en riktig tvist i kvällens avsnitt blev det istället han som måste lämna tävlingen. Nu berättar William för Hänt om känslorna.
– Inställd på det, säger han.

Det vankas finalvecka i årets säsong av Robinson. Det har varit en riktigt händelserik säsong och den kommer gå till historien av några anledningar. Både för att det för första gången spelades in i Sverige, ett fusk hände i Gränslandet, men också för att det varit ovanligt många fall för sjukvårdsteamet.

Robinson-Rickards attack mot Joanna: ”Diktator”

Efter att William Seth Wenzel vann immunitetstävlingen tidigare i veckan så stod det klart att han var immun i örådet och därmed klar för final. Men i örådet hände något helt annat.

Det började med att Rickard Länta röstades ut, vilket i sig var lite oväntat, då många kanske trodde att det stod mellan Dennis Johansson och Joanna Swica. Efter det kom det in två personer som hade vunnit Gränslandet, nämligen Ludvig Andersson och Andreas Alseryd.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Föll på mållinjen – precis innan finalveckan

Finalveckan började alltså med två "Gränsländare" kom in och det märktes att deltagarna kände på sig att något mer skulle ske.

– Det är ju så här att det är en av er åtta som kommer vinna Robinson, och finalveckan hörni, den kommer starta med en röstning, sa Anders Öfvergård i programmet.

I röstningen blev det William som fick flest röster och med andra ord fick lämna Robinson precis innan den stora finalveckan. När Hänt når honom förklarar han att det inte kom som någon större chock.

– Man har ju sett tidigare, jag visste att de hade så förra året och det finns ändå en risk liksom. Så då hade jag ju ändå ställt mig in på det lite. Det ser man ju också på min reaktion, jag sitter ju typ och ler, säger han till Hänt.

Robinson 2021

William log när rösterna lästes upp.

Foto: TV4

Robinson-Williams egna ord om utröstningen

Faktum är att exakt samma sak hände förra året. Då hann Fabian Thingwall vara i finalveckan i bara några sekunder innan han möttes av samma öde som William. Nu berättar William att det klart att det var en snopen förlust, men han är ändå nöjd med hur det gick till.

– Lite snopet var det ju, men samtidigt var jag ganska inställd på det. Jag visste att risken fanns, säger han och fortsätter:

– Asså jag är väl medveten också om att det är ju en blandning av paktande och tävling, hela tävlingen att det är båda grejerna. Men det är klart att man själv tycker att det är segt när man har presterat bra. Men det har man ju sett tidigare också att det här programmet handlar ju inte bara om att prestera bra, så man får ju förstå det lite när man ger sig in på det, säger han.

Över lag är William däremot nöjd med sin insats.

– Det finns egentligen ingenting jag är missnöjd med eller hade velat göra annorlunda. Då är jag hellre den, med råge, bästa spelaren som röstas ut för att man är det största hotet. Så det känns ändå okej, säger han.

LÄS OCKSÅ: Joanna Swica om bortklippta scenen i Robinson 2021 – okända skadan

LÄS OCKSÅ: Doktor Mikaels svar om viktnedgångarna i Robinson 2021

FOTO: TV4