Därför tvingades Lovisa Almén avbryta Robinson

Lovisa Almén

Lovisa Almén är en av deltagarna i Robinson 2021. Men i måndagens program föll hon ihop och behövde åka in till sjukhuset och nu står det klart att hennes Robinson-resa slutar här. Nu berättar hon för Hänt om det tråkiga beskedet.

Robinson 2021 är i full gång och nytt för i år är att deltagarna befinner sig i Haparanda istället för på Fiji. Det betyder alltså helt nya utmaningar och den här säsongen har det varit ovanligt många som behövt läkarvård.

Hittills har läkarteamet behövt rycka in och hämta upp Hayes Jemide, 46, efter att han skadade sig när han tävlade mot Ludvig Andersson, 21. Efter det berättade han för Hänt om skadan. Det hela slutade lyckligt och Hayes fick komma tillbaka till tävlingen efter att ha fått med sig en muskel-salva.

I måndagens avsnitt var det dessvärre dags för läkarteamet att rycka in igen. Då var det Lovisa Almén, 30, som behövde hjälp.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Lovisa om obehagliga händelsen – började krampa

Det var när gruppen satt runt lägerelden som Lovisa plötsligt sa att hon kände sig svimfärdig och sekunden senare föll hon bakåt och började krampa. Hon har tidigare berättat för Hänt om den obehagliga händelsen.

– Det som framkommer är ju att de är positiva och stöttar mig, men det som inte framkommer är ju att folk blev ju ändå rädda. Eller de sa ju så här: "det är allvarligt, läkarna måste komma nu liksom", sa hon då.

Det hela slutade med att läkarteamet fick komma till ön och Lovisa transporterades först med båt och sen med ambulans till sjukhuset. Sedan dess har Lag nord hoppats på att hon kommer tillbaka, men i kvällens program nås de av det dystra beskedet – Lovisa tvingas avbryta här och nu.

Därför tvingades Lovisa lämna Robinson

Vad tittarna inte får veta i programmet är dock att det inte var Lovisas beslut att avbryta. Detta efter att läkaren sagt till henne att hon absolut inte skulle få fortsätta i Robinson. Det visade sig nämligen att hon fick diagnosen hjärntrött – hennes hjärna var väldigt stressad.

”När alla tester hade gjorts på sjukhuset satte sig läkaren vid mig och såg allvarlig ut. Han sa: "Jag kan inte förstå varför ni utsätter er för detta?! Din kropp har satt sig själv i trauma-läge och reagerat efter att ha varit i fullständig svält. Detta är allvarligt. Du måste göra en magnetröntgen när du kommer tillbaka till Göteborg. Det finns inte på kartan att du får åka tillbaka och fortsätta i Robinson”, skriver Lovisa.

Lovisa Almén

Lovisa kunde ta en selfie när hon var på sjukhuset.

Foto: Lovisa Almén

Dagen efter Lovisa hade blivit hämtad av läkarteamet fick Lag nord mat, och sedan fortsatte det på det spåret. Detta är något som Lovisa såklart reflekterat över nu i efterhand.

”Tävlingsmänniskan i mig tycker att det är lite jobbigt att se all mat de fick efter att jag åkt. Tänk om min kropp hållit ut lite till, undra hur långt jag hade kommit då?! Det var nog tur att jag inte fick försöka en gång till..”, skriver hon till Hänt.

Lovisa Almén

Så småningom var hon på benen igen och kunde glatt ta en ny selfie.

Foto: Lovisa Almén

På Lovisas Instagram har hon förklarat mer om händelsen och nu önskar vi henne god bättring!

FOTO: Lovisa Almén, TV4

LÄS OCKSÅ: Här är alla deltagare i Robinson 2021

LÄS OCKSÅ: Alexander Chennaoui om den okända skadan i Robinson