Robinson-Lovisas egna ord om obehagliga händelsen

Lovisa Almén

Robinson 2021 är i full gång och förutsättningarna är tuffare än någonsin! I Lag nord är det riktigt knapert med mat och det visade sig i kvällens program. Nu berättar Lovisa för Hänt om vad som egentligen hände när hon svimmade på stranden.

Robinson 2021 är i full gång och efter drygt två veckor vid Sveriges nordligaste spets kan deltagarna skriva under på rejäla utmaningar.

Lovisa Almén, 30, var en av dem som kom in lite senare än de ursprungliga deltagarna. Då valdes hon och Paul Michael Wrenkler, 31, av Lag nord och sedan dess verkar Lovisa ha kommit in bra i gruppen.

LÄS MER: Så mörkade Tova-Sophia Aronsson för pojkvännen att hon skulle till Robinson

Efter två veckor i Haparanda har Lag nord vunnit båda Robinson-tävlingarna och därmed inte hamnat i ö-råd. Men i Robinson finns det även pris-tävlingar där man kan vinna mat – något som Lag nord inte riktigt haft lika stor framgång på.

I en intervju med Hänt berättar Lovisa nu att hennes lag inte haft lika bra medgång som Lag syd när det kommer till just mat.

– Som ni ser i programmet så får ju Lag syd ganska mycket fisk och sedan så vann ju de dessutom mat. Så vi åt ju typ ingenting, de fick ju ändå ganska mycket mer mat liksom, säger Lovisa.

Lovisas egna ord om obehagliga händelsen

I kvällens avsnitt av Robinson sker dock en obehaglig händelse, när Lovisa plötsligt faller bakåt och hon känner sig yr. Nu berättar hon vad som egentligen hände, som tittarna inte fick se.

– Jag kände bara att jag klarar inte av att sitta upp längre. Då så föll jag bakåt och så började jag krampa. Det var fruktansvärt obehagligt för jag har aldrig gjort det innan. Det som var så jobbigt var att jag inte kunde styra kramperna. Så jag bara låg där och krampade och förstod inte vad som hände, säger Lovisa till Hänt.

Robinson 2021

Lovisa började krampa.

Foto: TV4

I och med att de befinner sig långt ute i vildmarken, långt ifrån närmsta bebyggelse, så tog det ett tag för läkarteamet att vara på plats.

– Det som var så jobbigt var att det tog nästan en timme för läkarna att komma. Det var ju väldigt jobbigt att krampa, för min kropp kunde inte styra det. Så det var en väldigt obehaglig situation, säger hon.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Lagets rädsla över Lovisas tillstånd

I programmet kunde tittarna se att Lovisa får fantastisk hjälp av sina lagkamrater och de gick snabbt in i sina roller. Men nu berättar hon om några okända detaljer, som har att göra med vad som egentligen försiggick i deras huvuden.

– Det som alla var rädda för var att jag skulle fått en stroke. Och det kan ju förstöra ganska mycket i livet så jag blev ändå ganska rädd och det rann tårar liksom. Men jag höll mig ändå lugn, men det var jobbigt att läkarna tog sån tid liksom, säger hon och fortsätter:

– Det som framkommer är ju att de är positiva och stöttar mig, men det som inte framkommer är ju att folk blev ju ändå rädda. Eller de sa ju så här: "det är allvarligt, läkarna måste komma nu liksom".

Nu återstår det att se om Lovisa tar sig tillbaka till Robinson eller om hennes resa helt enkelt slutar här.

FOTO: TV4

LÄS OCKSÅ: Därför skar det sig mellan Olivia Baldwin och Viktoria Widelius i Robinson

LÄS OCKSÅ: Så fick Olivia Baldwin i Robinson sitt efternamn – sanningen om släkten