Robinson-Joannas egna ord om bråket med Olivia Baldwin

Olivia Baldwin, Joanna Swica

I kvällens avsnitt av Robinson får Lag syd ta del av sin vinst i pristävlingen – nämligen mat. Men när de äter sina maträtter så kommer Joanna Swica med en uppmaning till Olivia Baldwin att inte klaga. Nu berättar Joanna och Olivia för Hänt om situationen.

Robinson 2021 är i full gång och efter drygt en vecka vid Sveriges nordligaste spets kan deltagarna skriva under på rejäla utmaningar.

Efter första veckan var det Lag syd som hamnade i öråd och det blev Rod Stewart-imitatören Michael Dean, 59, som fick lämna tävlingen. Han har tidigare berättat för Hänt om hans plan med att rösta på Olivia Baldwin, 25, i örådet, och hur det skulle hjälpa henne i fortsättningen.

– Jag fattade att de ville ha ut mig. Det var därför jag valde att lägga min röst på Olivia, så att de skulle tro att jag var elak mot henne och inte alls såg henne som en speciellt nära vän. På så vis skulle hon få sympati av gruppen senare, då de skulle tycka synd om henne, sa han då till Hänt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Joanna Swica om Olivias roll i gruppen

Men när Hänt pratar med Joanna Swica, 32, kan hon inte riktigt förstå vad Dean menade med hans plan att överlista gruppen.

– Asså det var ju ingen som var taskig mot Olivia nån gång. Det kan mycket väl vara som han säger, men att nån skulle ha varit taskig mot Olivia, så var det inte! Vi hade ju en väldigt bra stämning i våran grupp, men vi hade även en väldigt rak jargong mellan varandra, säger Joanna till Hänt.

Därför höjde Joanna rösten vid maten

I kvällens avsnitt av Robinson får lagkaptenen Annica Lundgren Frisk, 54, uppdraget att bestämma vem som ska äta vad av maten som de fått. Olivia tilldelades havregrynsgröt och Joanna fick det som räknades som det snäppet sämre alternativet: blodpudding.

Victoria Widelius, Annica Lundgren Frisk

Victoria och Annica fick äta sniglar.

Foto: TV4

Men när Olivia huggit in på havregrynsgröten säger hon att det hade varit gott med lite kanel och socker, något som Joanna snabbt reagerade på:

– Du håller käften Olivia och äter! Vad trodde du att du skulle få? Kokosnötter som på Fiji?, säger Joanna i programmet.

Nu berättar Joanna för Hänt att hon och Olivia kunde skratta åt saken efteråt, för det var ingen stor grej.

– Det är lite taget ur sin kontext. Och det var mer en kommentar som handlade om att just där och då så orkade man inte höra om socker och kanel och vi hade varit så taggade på ett gemensamt pris för oss alla som lag, säger hon och fortsätter:

LÄS MER: Robinson-Olivia om okända triangeldramat: ”Otrogen”

– Det handlar inte om att någon får sämre eller bättre pris och det är klart det klipps och förstärks i vissa situationer. Och vi skrattar åt det efteråt.

Olivia Baldwins ord om händelsen med gröten

Joanna menar alltså att mycket är bortklippt, vilket inte är så konstigt med tanke på att en hel dags filmande ska få plats i ett 30 minuter långt avsnitt. Men nu berättar Olivia för Hänt om sin syn på saken.

”Som man ser väldigt tydligt i avsnittet så blev jag superglad för gröten. Hade jag fått valet själv hade jag valt gröten.”, skriver Olivia till Hänt.

Olivia förklarar också att hon inte såg sin kommentar om kanel och socker som något klagomål, utan hon fantiserade egentligen bara om hur det skulle vara om det fanns.

”Jag klagade inte på min mat. Jag fantiserade om lite socker och kanel. Fantisera och prata om mat och godsaker gjorde vi alla varje dag.”, skriver hon.

FOTO: TV4

LÄS OCKSÅ: Michael Dean om relationen till Olivia Baldwin idag – efter sveket i Robinson

LÄS OCKSÅ: Alexander Chennaouis om den okända skadan i Robinson