Michael Dean om beslutet i Robinson – därför röstade han på Olivia

Michael Dean, Olivia Baldwin

Första örådet i Robinson 2021 har gått av stapeln och den första deltagaren som fick lämna var Michael "Rud" Dean. Men nu berättar han för Hänt om den fina tanken bakom hans val att rösta på Olivia Baldwin i örådet.

Robinson 2021 har äntligen dragit igång och efter en vecka på öarna uppe i Haparanda har deltagarna fått känna på vildmarkslivet.

Vad som också hänt under veckan är att lagen har fått stå emot en del utmaningar. I lag syd har det visat sig att det fanns en viss irritation mellan Olivia Baldwin, 25, och Victoria Widelius, 38. Sprickan i relationen började redan vid första tävlingen när Olivia uppmanade Victoria till att använda båda hennes händer.

I en intervju med Hänt har Olivia däremot berättat om en person som hon klickade betydligt bättre med. Nämligen Rod Stewart-imitatören Michael ”Rud” Dean Hughes, 59.

– Jag kom bäst överens med Dean skulle jag säga, väldigt otippat. Han var som en pappa för mig, säger Olivia till Hänt.

Därför röstade Dean på Olivia i örådet

Med tanke på hur relationen mellan Olivia och Dean såg ut var det nog få som var beredda på att han skulle lägga sin röst på henne i kvällens öråd. Nu berättar Dean för Hänt hur det egentligen kom sig att hans röst landade på Olivia.

– Alla visste att hon och jag var väldigt tajta, och att jag ser henne som min dotter. Jag la min röst på henne så att alla i gruppen skulle tänka ”men vafan är det som händer? Hur kan han rösta på henne? De två var ju jätte-tajta”, säger Dean och fortsätter:

LÄS MER:”Robinson-Rud” om lyckan med 11 år yngre frun – efter mörka tiden: ”Jag dog 1989”

– Men jag var verkligen skadad, så jag misstänkte att de skulle rösta på mig. Jag kunde inte göra någonting för gruppen, men gruppen ville rösta ut Olivia, för att hon var gnällig. Men hon är inget hot, jag kunde ju bli ett fysiskt hot när min skada läkt igen.

Deans plan för Olivias plats i gruppen

Dean misstänkte alltså att det skulle bli han som skulle få flest röster i örådet. Men för att göra det så bra som möjligt för hans "dotter" så valde han att försöka överlista både gruppen och Olivia.

– Så jag fattade att de ville ha ut mig. Det var därför jag valde att lägga min röst på Olivia, så att de skulle tro att jag var elak mot henne och inte alls såg henne som en speciellt nära vän. På så vis skulle hon få sympati av gruppen senare, då de skulle tycka synd om henne, säger han och fortsätter:

– Nästa gång de kommer till öråd och ska rösta så kommer de komma ihåg hur ledsen hon blev och hur sviken hon blivit av mig. Då skulle de inte vilja rösta på henne för att de tycker synd om henne och vill vara gulliga mot henne.

Michael Dean

Dean röstade på Olivia.

Foto: TV4

Fina gesten mot Olivia – ansvaret som "pappa"

Dean berättar också att det hela grundade sig i att de andra i gruppen inte var speciellt schyssta mot Olivia. Men efter hans drag skulle det kanske kunna bli ändring på den saken.

– För jag kan säga en sak, de var inte snälla mot henne, de var riktigt otrevliga mot henne. Men för mig var hon som en dotter och jag kände bara att de måste vara lite snällare mot henne, hon är ju så ung, bara barnet! Det är en läskig upplevelse för henne, och jag tyckte verkligen inte de var snälla, det är det som är min poäng, berättar han för Hänt och tillägger:

– Jag kommer få massa skit av tittarna efter det här. Men det är därför det är otroligt viktigt att folk förstår att jag gjorde det för Olivias skull. Det här är vad en pappa gör för sin dotter!

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

FOTO: TV4

LÄS OCKSÅ: Så fick Olivia Baldwin i Robinson sitt efternamn – sanningen om släkten

LÄS OCKSÅ: Alexander Chennaoui är en mullvad i Robinson – sanningen bakom kulisserna