Alexander Chennaouis om den okända skadan i Robinson

Alexander Chennaouis Robinson

Under Alexander Chennaouis tid i Robinson kämpade han egentligen med en allvarlig skada. Nu berättar han för Hänt vad det var som hände och hur han lyckades hålla det hemligt för både produktionen och de andra deltagarna.

Den nya säsongen av Robinson är i full gång och tävlingen är redan nu på blodigt allvar. En av de som är med i årets program är egenföretagaren Alexander Chennaoui och han om någon har fått känna på motgångarna som kan komma med tävlingen.

Redan från start fick han nämligen i uppgift att vara en mullvad, det vill säga en person som låtsas tillhöra ett lag men egentligen tillhör ett annat, och när det tillslut kom ut till gruppen var reaktionerna allt annat än positiva. Men det är inte det enda han dolde under programmets start.

Nu berättar han för Hänt om den okända skadan och hur han lyckades mörka den för både produktionen och de andra deltagarna.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Alexander fick inte vara med i Robinson för läkarna

Bara två veckor innan det var dags för Alexander att ge sig iväg på sitt livs stora äventyr råkade han ut för en olycka på jobbet. Han ramlade nämligen ner i en grop och skadade sig så illa så att både knäet gick ur led och korsbandet av.

– Jag hade två läkare som sa att "du kan inte vara med, det är bara att lägga ner". Men då gick jag till en tredje läkare och sa att "nej jag ska vara med på det här, hur gör vi?". Han sa då att jag skulle åka direkt till en sjukgymnast, rehaba och styrketräna så mycket jag bara kan, och sen fortsätta med de övningar även när jag kom fram till ön, berättar han innan han fortsätter:

LÄS MER: ”Robinson-Rud” om lyckan med 11 år yngre frun – efter mörka tiden: ”Jag dog 1989”

– Så jag kunde inte springas. Det är därför jag lunkar fram till den där säcken när jag och Elias ska möta varandra. Jag mörkade ju det där.

Han berättar att varken produktionen eller de andra deltagarna visste om hans skada men att han var tvungen att berätta för läkaren av självklara skäl.

Så mörkade han det för produktionen och de andra deltagarna

Men då ingen av de andra visste om skadan var Alexander tvungen att komma på olika knep för att kunna gå iväg och göra sina rehabövningar utan att de andra förstod att något inte riktigt stod rätt till.

– Så jag smög ju iväg ibland och liksom låtsades typ plocka blåbär, men då stod ju jag och gjorde min rehab. Jag berättade ju inte för någon annan, så jag körde ju mitt rehabprogram i skogen där i två veckors tid, avslöjar han.

Och även på tävlingarna hade han sin strategi för att undanhålla situationen.

– Jag fick ett knäskydd som jag drog på mig inför varje tävling. Så det är ju därför jag har långa shorts på mig, för att det inte skulle synas, säger han.

Som tur gick allt bra med knäet och idag har han fått tid för en operation för att laga det som gick sönder.

LÄS OCKSÅ: Sanningen bakom Hayes Jemides skada i Robinson

LÄS OCKSÅ: Därför skaffar Tony Irving och maken Alexander Skiöldsparr inte barn