Därför känner du igen Joanna Swica i Robinson 2021

Robinson 2021 - Joanna Swica

Joanna Swica klev nyligen in Robinson där hon delades ut genom en auktion till ett lag.
Men kanske du känner igen henne sedan tidigare? Här är svaret!

Succéprogrammet Robinson 2021 blir verkligen annorlunda jämfört med tidigare år. Innan har programmet alltid spelats in i tropisk miljö, senast på Fiji. Men på grund av coronapandemin valde TV4 att tänka om. Robinson 2021 utspelar sig nämligen i Haparanda i norra Sverige, och nu är säsongen i full gång!

I tisdagens avsnitt fick vi se några nya deltagare tilldelas ett lag. En av dem var Joanna Swica, 32. Programledaren Anders Öfvergård, 53, bjöd då in till en auktion och Joanna och tre andra deltagare delades in mellan lag Nord och Syd.

De nya deltagarna fick svara på olika frågor innan de fick bytas mot personliga ägodelar. Joanna själv blev bytt mot en rakhyvel från ett bud av lag Syd.

LÄS MER: Ullared-Maritta om systern Gunnels sjukdomskamp

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Därför känner du igen deltagaren Joanna Swica i Robinson 2021

Det finns en chans att tittarna känner igen Joanna Swica. Hon är nämligen en influencer, egenföretagare och tränings-profil. Hon har en ganska stor blogg och driver hemsidan joannaswica.se. På Instagram har Joanna i skrivande stund nästan 29 000 följare.

Dessutom driver Joanna en podd med titeln Afterworkoutpodden tillsammans med Maya Parnevik som är kusin till Peg Parnevik med syskonen Penny, Philippa och Phoenix.

Joanna är även personlig tränare och har blivit uppmärksammad av bland annat bloggbevakning när hon kritiserade det kontroversiella träningsprogrammet Den stora hälsoresan som bygger på 16 weeks of hell.

Kritiken mot Robinson efter auktionen med Joanna Swica

Efter tittarna fått ta del av auktionen i programmet är det många som har reagerat. Många menade att det var osmakligt att på något sätt uppmuntra till människohandel samt att det är taskigt att utsätta deltagarna för en sådan sak. I kommentarsfältet på TV4:s sociala medier skrevs det en hel del åsikter:

”Nu har jag sett kvällens avsnitt. Jag skäms och blir upprörd när jag ser att man auktionerar ut människor. Det är 2021 och trodde att sånt inte existerade längre. Det är inte ens okej fastän det är en tävling eller lek. Hur många känner inte igen sig från skolan. Att stå där och inte bli vald. Det är förnedrande. Tänker inte fortsätta se Robinson”, skrev bland annat en tittare.

I en intervju med Nyheter24 berättade Joanna själv om upplägget.

– Att man skulle berätta om sig själv och sen bli invald kändes som skolidrotten igen. Jag var ju aldrig vald först då och mycket riktigt blev jag inte det här heller.

LÄS OCKSÅ: Därför skar det sig mellan Olivia Baldwin och Viktoria Widelius i Robinson

LÄS OCKSÅ: Calle Sterners plötsliga frånvaro i Let's dance

FOTO: Linus Nilsson / TV4

SENASTE NYTT!