LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ullared-Maritta om systern Gunnels sjukdomskamp

26 mar, 2021 
Maritta och Gunnel
Maritta Söderström med syster Gunnel blev kända för hela svenska folket i programmet Ullared. Nu berättar Maritta om Gunnels jobbiga sjukdomskamp.
– Hon har väldigt ont och är ledsen, säger Maritta.
Annons
Så långa är de svenska kändisarnaBrand logo
Så långa är de svenska kändisarna

Maritta Söderström, 76, är en av våra starkaste tv-personligheter. Hon blev känd efter hon medverkat i flera säsonger av Kanal 5:s program Ullared. Där har hon medverkat tillsammans med sin syster Gunnel Hyvönen, 75, i många säsonger.

Och systrarna har minst sagt gjort avtryck hos tittarna och Ullared-konnässörer. Systrarna älskar minst sagt allt som har med Ullared att göra, och de åker dit flera gånger per år för att handla om umgås. De har även avslöjat flera gånger i programmet att deras favorithandling är fläsk, som de handlar på sig under varje vistelse.

Men under förra året nåddes vi av ett tråkigt besked. Nämligen att omtyckta Gunnel hade drabbats av lungcancer, vilket hon berättade för Expressen.

– Min make förstod direkt vad det handlade om för tårarna började rinna på mig. Jag sa ”jag orkar inte en gång till”, sa Gunnel då.

Systern Maritta om Gunnels sjukdomskamp

I en intervju med Hänt berättar nu Maritta om Gunnels sjukdomskamp. Hon medger att läkarna sagt att hon är cancerfri och att systern kämpar och att det tar på hennes krafter.

Annons

Hur är det med din syster Gunnel nu?

– Jag var uppe i söndags när hon fyllde år. Och hon har väldigt ont. Hon är känslig, men jag åker och hälsar på henne då och då. Läkarna har sagt att det inte längre är cancer och hon har opererats flera gånger. Hon har varit med om så mycket, stackars Gunnel.

Samtidigt berättar Maritta att hon får stöd av kärleken Lasse under den svåra tiden. Lasse träffade hon för första gången på Ullared för några år sedan, sedan medverkade de två i programmet Hemliga beundrare och blev kära.

– Jag får stöd av Lasse. Han vill egentligen att jag ska flytta ner, men det vill inte jag. Jag har ju son och dotter här.

Det var även ett tufft besked när de var tvungna att ta bort hennes älskade katt, vilket även Maritta konstaterar.

– Gunnels katt var de tvungen att ta bort med, den var ju dålig och då har man inget val, säger Maritta.

Maritta om sin egna hälsa: ”Är orolig för mig själv”

Även om Marittas syster Gunnel är sjuk och Maritta har en stor oro så är hon samtidigt oro för sin egen hälsa. Hon har problem med hjärta och blodtrycket bland annat.

– Jag är ju orolig för Gunnel men även för mig själv, jag har problem med socker, hjärta och blodtrycket. Jag tar tre sprutor varje dag, exempelvis.

FOTO: Karin Törnblom/TT // Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT

Annons