TV4-tittarnas stora ilska efter händelsen i Robinson

Robinson

I tisdagens avsnitt av Robinson auktioneras de nya deltagarna ut i form av en budgivning.
Nu kritiseras TV4 för händelsen.
”Så osmakligt”, skriver en tittare.

Den nya säsongen av Robinson är i full gång och spänningen är som vanligt olidlig. Vad som helst kan hända och deltagarna är ständigt på sin vakt och redo för nya utmaningar.

Under tisdagens avsnitt av programmet uppmanas varje lag att skicka två av sina medlemmar till stranden för en auktion. Men det som sedan händer där har fått många tittare att reagera.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Anders Öfvergård om auktionen i Robinson

Auktionen på stranden är nämligen inte som vilken auktion som helst, utan det deltagarna ska buda på är fyra nya deltagare. När lag nord och lag syd kommer ner till stranden står dessa personer "inlåsta" i en hage, och programledaren Anders Öfvergård berättar vad det som är som ska ske.

– Här bakom mig, i den här hagen, så står Paul Michael, Dennis, Lovisa och Joanna. De här personerna kommer att hamna i antingen lag nord eller lag syd. Så därför kommer vi alltså att börja auktionen med att vi ska ta fram Paul Michael och Dennis, säger han.

De nya deltagarna radas sedan upp framför de två lagen, och innan budgivningen sätts igång skämtar Anders om situationen.

– Nu är det ju såhär att jag är auktionsförrättare och då brukar man ju berätta om objekten, men jag känner nog att det är bättre om de får prata för sig själva. Jag har aldrig auktioner ut levande föremål förut, säger han och skrattar.

Tittarnas kritik efter händelsen i programmet

LÄS MER: Sanningen bakom Hayes Jemides skada i Robinson – läkarens okända krav: ”Måste”Men efter händelsen i programmet är det nu många tittare som har reagerat. De menar på att det är osmakligt att på något sätt uppmuntra till människohandel samt att det är taskigt att utsätta deltagarna för att behöva känna skammen över att inte bli vald. I kommentarsfältet på TV4:s sociala medier skriver de om sina åsikter.

”Nu har jag sett kvällens avsnitt. Jag skäms och blir upprörd när jag ser att man auktionerar ut människor. Det är 2021 och trodde att sånt inte existerade längre. Det är inte ens okej fastän det är en tävling eller lek. Hur många känner inte igen sig från skolan. Att stå där och inte bli vald. Det är förnedrande. Tänker inte fortsätta se Robinson”, skriver bland annat en tittare.

”Bara jag som reagerar på att de sysslar med människohandel i TV4?”, skriver en annan varpå en till snabbt svarar:

”Tyckte det var sjukt osmakligt. Har bara väntat på att fler än jag skulle reagera.”

LÄS OCKSÅ: TV4-tittarnas ilska efter programkrocken med Karl Fredrik på Österlen

LÄS OCKSÅ: Pernilla Wahlgren om återföreningen med Joachim Lennholm