TV4-tittarnas ilska efter programkrocken med Karl Fredrik på Österlen

Karl Fredrik

Floristen Karl Fredrik Gustafsson har gjort succé på TV4.
Men nu riktas det kritik mot kanalen efter en oturlig programkrock.
”Så dumt”, skriver en person i en kommentar.

Floristen Karl Fredrik Gustafsson, 34, har genom sitt alldeles egna TV4-program Karl Fredrik på Österlen gjort succé. För en tid sedan var det dags för premiären av den andra säsong. I programmet får tittarna följa Karl Fredriks liv på gården Eklaholm tillsammans med sambon Petter Kjellén, hunden Hamlet och katterna JC och Leopold.

LÄS MER: Därför skaffar Tony Irving och maken inte barn

Men det har inte alltid varit helt självklart att Karl Fredrik ska ha sin egna show. Till en början var han nämligen en återkommande gäst hos Marie och Gustav Mandelmann i det Kristallen-belönade tv-programmet Mandelmanns gård. Snart stod det dock klart att Karl Fredrik gick hem hos publiken och även han tilldelades en programledarroll.

TV4:s beslut innebar att Karl Fredrik och vännerna Marie och Gustav Mandelmann blev konkurrenter men då Hänt pratar med honom i programserien A walk with a dog berättar Karl Fredrik att han inte ser på sina vänner som konkurrenter.

– Mandelmanns är vänner till oss, världen är inte allt för stor när det gäller den biten och jag känner såhär att ”jag gör min grej” och skulle jag inte göra det tillräckligt bra så skulle det inte finnas någon plats för mig. Så att efterlikna någon annan är inget jag är ute efter, säger han i programmet.

Verkliga relationen med paret Mandelmann

I samma program avslöjar även Karl Fredrik att framgången inte ännu har nått sin topp. Inom kort hoppas Karl Fredrik att hitta ett hus i Italien tillsammans med sambon Petter och snart släpps även parets alldeles egna bubbel hos Systembolaget.

Dessutom avslöjar Karl Fredrik att det blir en säsong tre av programmet Karl Fredrik på Österlen – något som glädjer tittarna.

– Vi håller på att spela in säsong tre. Vi börjar filma om bara några veckor.

Kritiken efter programkrocken

Men efter veckans avsnitt är nu TV4-tittarna upprörda. Anledningen är att Karl Fredrik på Österlen fått samma sändningstid som SVT:s Trädgårdstider. Att titta på båda tv-programmen blir alltså omöjligt vilket har lett till många upprörda kommentarer i kommentarsfältet på Marie Mandelmanns, som var gäst i veckans Karl Fredrik på Österlen, Instagram.

”Fruktansvärt dumt att lägga det samtidigt som Trädgårdstider. Tror att man tappar tittare på det. Synd.”, skriver en tittare medan en annan skriver:

”Så dumt, krockar med trädgårds tider i 1:an”.

Den som verkligen vill se båda programmen kan dock ta det lugnt. Både SVT:s Trädgårdstider och TV4:s Karl Fredrik på Österlen går nämligen att hitta på respektive kanals play-tjänster.

LÄS OCKSÅ: Lotta Engbergs familjelycka med doktor Mikael

LÄS OCKSÅ: Charlotte Perrelli ryter ifrån – efter kritiken

FOTO: TV4/Hänt

Senaste nytt