TV4-tittarnas kritik efter premiären av Masked singer Sverige

David Hellenius

Masked singer Sverige har äntligen haft premiär. Men efter första avsnittet har kanalen nu fått en hel del kritik. Tittarna har nämligen ett och annat att säga om upplägget med deltagarnas ledtrådar.
Slå på ljud

Masked Singer är ett underhållningskoncept som finns i väldigt många av världens länder, och nu även i Sverige! Programmet fick rekordpublik i USA och i vissa länder har det även utvecklats till "Masked dancer".

LÄS MER: Nic Schröder försvann helt – så lever han idag

Idén bygger på att tolv kända personer ska sjunga och panelen och tittarna ska försöka lista ut vem det är som gömmer sig bakom masken. Efter premiäravsnittet blev det Pingvinen som åkte ut – och det visade sig att det var Sven Melander som dolde sig under den stora pingvin-näbben.

Med tanke på att programmet är förinspelat så rör det sig inte om tittarnas röster, utan besluten grundas på en utvald publik i studion och en expertpanel. Årets expertpanel består av Måns Zelmerlöw, Pernilla Wahlgren, Nour el Refai och Felix Herngren. Under våren kommer TV4-tittarna alltså få se en efter en åka ut och därmed avslöja sig själva.

Tittarnas åsikter om Masked singer Sverige

På sociala medier kryllar det nu av åsikter kring programmet och de flesta verkar eniga om att kostymören har gjort ett toppen-jobb! Kostymerna gör nämligen kändisarna fullkomligt oigenkännliga vilket gör det svårt att gissa rätt. Men under säsongens gång kommer man få hjälp av lite ledtrådar, några som även tv-tittarna får ta del av så att alla kan vara med och gissa.

Hemlighetsmakeriet kring vilka kända personer som döljer sig under de sagolika maskerna föreställande olika figurer är stort. Inte ens självaste programledaren David Hellenius har koll.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

I slutet av säsongen kommer en person stå som ensam segare. Vem det blir får framtiden utvisa! Men något som däremot är säkert är att det är 12 kändisar som tävlar mot varandra.

Masked singer Sverige

Expertpanelen.

Foto: TV4

Efter premiäravsnittet fick tittarna möta Godisautomaten och Jokern i den första duellen. Enhörningen och Monstret i den andra duellen, och Sjöbjörnen mot Pingvinen i den tredje duellen.

Kritiken mot upplägget kring ledtrådarna

Inför varje deltagares framträdande fick tittarna ta del av några ledtrådar om personen. I Pingvinens fall var det bland annat ett hjärta som gått i tusen bitar – som var en koppling till Sven Melanders samarbete med Björn Afzelius. Men nu menar tittarna att de inte riktigt fick en ärlig chans att gissa, då många hade svårt att höra ledtrådarna som gavs.

”Bra kul, men hade svårt att höra ledtrådarna, vore bra med en textremsa”, skriver en tittare.

”Kul och bra program. Men tyvärr hade vi väldigt svårt att höra den förvrängda rösten ibland.”, skriver en annan.

”Låt David läsa upp istället för förvrängda rösterna. Man hör inte! Annars kul.”, uppmanar en tredje.

FOTO: TV4

LÄS OCKSÅ: Så lång är Måns Zelmerlöw och 6 andra saker du undrar om artisten

LÄS OCKSÅ: Pernilla Wahlgren om återföreningen med Joachim Lennholm

SENASTE NYTT!