Vem är Enhörningen i Masked Singer Sverige? Här är alla ledtrådar

I Masked Singer Sverige ska expertpanelen försöka lista ut vilka sjungande kändisar som döljer sig under maskerna.
Här är alla ledtrådar samlade om vem Enhörningen är!

I nya showen Masked Singer Sverige på TV4 får tv-tittarna möjlighet att följa kända svenska personer som tävlar i sång. Vilka det är som tävlar är däremot oklart. Alla tävlande döljer sig under kostymer som gör dem oigenkännliga. Hur ska man då kunna veta vilka som sjunger? Jo, genom ledtrådar som delas ut under säsongens gång.

LÄS MER: Karl Fredrik Gustafsson om relationen med paret Mandelmann

I programmet finns en expertpanel som består av Måns Zelmerlöw, Pernilla Wahlgren, Nour el Refai och Felix Herngren. Och med hjälp av ledtrådarna ska de försöka klura ut vilka kändisar som döljer sig under de sagolika maskerna som föreställer olika figurer.

Även tv-tittarna får hänga med på resan och gissa! Hemlighetsmakeriet kring vilka kändisar som medverkar är på topp, då faktiskt inte ens programledaren David Hellenius har någon koll på vilka som tävlar.

Men nu till det viktiga, ledtrådarna – vem är Enhörningen?

Vem sjunger under Enhörningen-masken?

Vem kan det vara som döljer sig under Enhörningen-masken?

Det här säger ledtrådarna om Enhörningen:

Avsnitt 1

– Det är jag som är Enhörningen. En enhörning är en mytomspunnen sagofigur som folk inte kan sluta titta på. Vi sticker ut, och inte bara för det vi har i pannan, säger Enhörningen i sin introduktionsvideo och fortsätter:

I hela mitt liv har jag drömt om att stå i rampljuset, att vara en entertainer. Varje gång mamma och pappa hämtade mig hos en kompis så hade vi satt upp en show. När jag var i tonåren kom jag med i en popgrupp, vår manager sa att vi skulle bli störst i Sverige. Jag fick en spark i rätt riktning och hamnade i solstaden.

På väggarna syns affischer på bilar, Spice girls och Robyn – samtidigt verkar enhörningen utöva någon slags kampsport.

– Sen kom jag med i en tävling i tv och fick tolka min idol Robyn. Jag trodde att jag skulle dö! Men jag överlevde. Har ni lyckats gissa vem jag är? Ni vet vad man säger, alla känner apan och så vidare.

Enhörningen framför Dance monkey av Tones and I och avslutar med ännu en ledtråd:

– Jag syns så det räcker. Jag tycker om att höras men inte synas.

Avsnitt 2

Styrka: Färgstark

Svaghet: Gränslös

– Det var helt overkligt att vara en enhörning, men också skitkul. Det här var första gången jag verkligen njöt och det var för att jag inte behövde visa mig, säger Enhörningen om sitt första framträdande i Masked singer.

Men var växte hon upp och hur mår hon idag?

– På landet där jag växte upp hade folk ett horn i pannan till mig. Först var jag för liten sen var jag för mycket, säger Enhörningen och fortsätter:

– Jag hamnade i storstaden och det drog in mig i en livsstil jag inte var van vid. Det var alltid en massa partaj, även när jag inte jobbade. Men även min saga fick ett lyckligt slut när det kom en drömprins i precis rätt tid och nu är jag verkligen skitlycklig. Jag har lyckats skaka av mig mitt förflutna.

Ledtråd i form av ett föremål: En hästsko

Avsnitt 5:

Låtval: Danny Saucedo – Snacket på stan

– Anledningen till att jag ville göra det här är för att jag älskar att göra knäppa grejer. Men det bästa med det här är gissningsleken. Och när det gäller deras gissningar så kan jag avslöja -piiiiiiip-, säger Enhörningen i programmet utan att egentligen ha avslöjat något då ett pip tog över. Hon fortsätter:

– Ni känner mig som enhörning. Men jag har varit många olika djur. Och jag är född skorpion, passionerad, intensiv och modig. De egenskaperna stämmer in på mig. Men knappast tystlåten!

Men hur har Enhörningens skolgång och arbetsliv sett ut?

– Jag gick ut skolan med bra betyg, men min drivkraft har alltid varit att få folk att skratta snarare än att hävda mig intellektuellt. Folk ser mig mer som en clown än som ett geni. Min energi tog mig också till radiovärlden och Frankrikes huvudstad. Viva la france! Första tiden där var lustig men det blev ett tufft uppvaknande. Den våren var ingen dans på rosor, även om det såg ut så varje vecka, säger Enhörningen och avslöjar:

– Jag har gått en kurs i musikproduktion och jag tycker om att skapa saker med händerna. Nu är det verkstad också, inte bara snack.

I avsnitt 5 delar Enhörningen med sig av tre påståenden. Två är sanna och ett är falskt:

- Jag har pussat Måns Zelmerlöw

- Linda Lindorff har hindrat mig från att prata med Felix Herngren

- David Hellenius har sagt att han älskar mig

Ännu fler ledtrådar:

– Att gå in i karaktär är vardag för mig. Men att få bli ett med den här enhörningen är nog bland det ballaste jag har gjort. Tyvärr har den här enhörningen inga magiska krafter, men jag vet hur man förtrollar en publik, säger Enhörningen och avslutar med:

– Hornet är spetsat och jag är redo för att stånga mitt lyxiga liv.

Enhörningens andra låt: Zara Larsson – Lush life

Avsnitt 7:

Låtval: Miss Li – Lev nu dö sen

I det sjunde avsnittet av Masked singer är det inte kändisarna själva som ger ledtrådarna, som i tidigare program. Istället är det en dold kompis som berättar om sig själv och Enhörningen.

– Enhörningen och jag träffades på ett sommarjobb. Och i vår relation hittade vi snabbt vår roll. Mötet med Göran kommer ingen att glömma. Han var i egen liga. Det är lite märkligt att hon döljer sin fantastiska röst, det är någonting som vi har gemensamt. Själv har jag alltid låtit andra i familjen stå för skönsången. Enhörningen är en färgstark sagofigur som är unik och speciell. Den här maskeringen passar henne perfekt, säger Enhörningens kompis i programmet och fortsätter:

– Enhörningen är också en mästare på att förvandlas till andra personligheter. Och hennes största drivkraft är att få andra att skratta. Jag vet att hon har gått en tuff kamp, den har hon vunnit. Det är bara att tacka livet Enhörningen, nu tar du hem det här!

I avsnitt 7 delar Enhörningen med sig en ledtråd i form av en ”snickarkjol” som hon ger till Pernilla. Vad betyder det?

Enhörningen i Masked singer Sverige, vem är det

Enhörningen.

FOTO: TV4

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Expertpanelens gissningar

I programmet får expertpanelen chansen att gissa fritt. De namn som dykt upp och även gissats på av panelen är:

 • Malin Olsson
 • Linda Sundblad
 • Lambretta-Linda
 • Miss-Li
 • Josefine Sundström
 • Lena Philipsson
 • Shima Niavarani
 • Carolina Gynning
 • Linda Bengtzing
 • Carolina af Ugglas
 • Charlotte Perrelli
 • Malin Bayard
 • Ellen Bergström
 • Martina Haag
 • Hedda Stiernstedt
 • Christine Meltzer
 • Amy Diamond
 • Elliphant
 • Sofi Fahrman
 • Lulu Carter

  Vem som är Enhörningen är en gåta. Något som däremot är säkert är att 12 personer tävlar mot varandra om att slutligen stå som ensam segare. Vem det blir? Det får vi se!

Artikeln uppdateras med nya ledtrådar efter varje program som maskerade personen nämns.

Masked singer sänds på fredagar klockan 20.00 på TV4 och finns även tillgängligt att streama på TV4 Play och C More.

LÄS OCKSÅ: Karl Fredrik Gustafsson och Petter Kjelléns kärlekssaga

LÄS OCKSÅ: Så gick det sen för sågade och hånade Idol-deltagarna

FOTO: TV4