Här är expertpanelen i TV4:s nya satsning The Masked singer

Juryn i Masked singer

TV4 har valt att i år satsa på det nya programkonceptet The Masked singer.
Tidigare har det avslöjats att David Hellenius blir programledare, men även en expertpanel ska till.
Här är expertpanelen i The masked singer.
Allt du behöver veta om – Masked Singer Sverige
Slå på ljud

I våras kom beskedet att David Hellenius, 46, och parhästen Tilde de Paula Eby, 47, hoppar av programledarrollerna i TV4:s succéprogram Let's dance.

Men varken David eller Tilde står arbetslösa efter att ha hoppat av uppdraget. Tilde kör som vanligt Efter fem på TV4 och David ska axla rollen som programledare i TV4:s nya storsatsning The Masked singer.

Så kommer programmet se ut

Under programmets gång kommer tolv välkända personer möta varandra i en unik musikutmaning. Det kommer att bli en gissningslek som engagerar hela familjen! Deltagarna kommer vara utklädda med spektakulära masker samt helkroppsdräkter, och tävla i en sångtävling – hela anonyma!

Detta blir ett hemlighetsmakeri på en helt ny nivå och den lycklige som ska leda showen är alltså programledaren David Hellenius.

– The Masked singer gör just nu ett segertåg över världen och att vi ska erbjuda våra tittare denna unika tv-upplevelse under 2020 känns väldigt spännande, har Fredrik Arefalk, kanalchef TV4 och C More film och serier tidigare sagt i ett pressmeddelande. Han fortsatte då med:

– Programmet har genererat såväl fina tittarsiffror som ett extremt stort engagemang hos publiken.

Och något som Fredrik utlovar tittarna är högklassiga och makalösa tv-kvällar med det extraordinära formatet som är på gång.

David Hellenius egna ord om The Masked singer

David Hellenius har nyligen hoppat av programledarrollen i Let's dance och är nu riktigt taggad på sitt nya uppdrag.

– Att få leda detta nya och väldigt speciella program blir både roligt och utmanande, har David Hellenius tidigare nämnt i ett pressmeddelande. Han fortsätter:

– Hemlighetsmakeriet bakom vilka som sjunger är verkligen på en helt annan nivå. Inte ens jag kommer att veta vilka som gömmer sig bakom maskerna!

Så kommer expertpanelen att se ut

Programmet kommer att innehålla en gissningslek med inslag av olika ledtrådar i form av förinspelade inslag.

Det kommer även att finnas en expertpanel på plats i studion som tillsammans med tittarna ska spekulera kring vilken känd person som döljer sig under masken. Fram ska kändisen med bäst sånginsats röstas och i slutet av programmet ska den som lyckats sämst med uppdraget ta av sig masken och avslöja vem hen är. Och i slutet av säsongen koras en vinnare.

Den eminenta expertpanelen kommer att bestå av Måns Zelmerlöw, Pernilla Wahlgren, Nour el Refai och Felix Herngren, vilket TV4 bekräftar på en pressträff under onsdagen.

The Masked singer visas i nio avsnitt och har premiär under 2020 på TV4, TV4 Play och C More.

FOTO: TT

LÄS ÄVEN: De ersätter Alexander Bard och LaGaylia Frazier i juryn i TV4:s Talang 2021

LÄS ÄVEN: Så gick det sen för sågade och hånade Idol-deltagarna

FRÅN FÖRSTASIDAN