De ersätter Alexander Bard och LaGaylia Frazier i juryn i TV4:s Talang

Sarah Dawn Finer i Talang

FOTO: TT
I våras hamnade Alexander Bard i blåsväder efter att ha kritiserat Black lives matter-rörelsen.
Efter det valde TV4 att avsluta allt samarbete med profilen, och Bard miste sin plats i juryn i tv-programmet Talang.
Även LaGaylia Frazier slutar som jurymedlem.
Ersättarna blir inga mindre än Edward af Sillén och Sarah Dawn Finer.

Talang Sverige är ett svenskt tävlingsprogram där personer och ibland grupper tävlar med olika talanger i hopp om att bli ”årets talang”.

Talang har även ett röstningsmoment där tittarna får säga sitt. Steg för steg tävlar deltagarna och tittarna får rösta vidare sina favoriter tills bara vinnaren står kvar. Priset är äran och en halv miljon kronor.

Alexander Bard stoppades

I våras kritiserade Alexander Bard, 59, Black lives matter-rörelsen öppet på Twitter. Efter profilens hårda ord fick han motta en hel del kritik. Inte minst från kända personer som han jobbat med, bland annat jurymedlemskollegan Bianca Ingrosso, 25.

Det inlägg som Bard delade väckte en hel del reaktioner och tillslut tog även TV4 ett beslut – att avsluta allt samarbete med Alexander Bard. Detta i sin tur ledde till att Alexander inte längre har sin del i juryn i tv-programmet Talang på TV4.

När Bard hade uttalat sig om Black lives matter-rörelsen fick Bianca Ingrosso motta en del hat. Det var många som undrade hur hon ens kunde tänka tanken att sitta i samma jury som Bard, som uttryck sig på det sättet som han gjort.

Bianca var snabb med att klargöra att fallet absolut inte var så. Hon svarade på kritiken på Instagram och meddelade att hon inte alls hade för avsikt att dela jurypanelen med Alexander. Utan hon ställde krav på TV4 att om Bard skulle bli kvar så hade hon tänkt hoppa. Men så blev det alltså inte. Bianca blev kvar och Alexander Bard slutade.

Edward af Sillén och Sarah Dawn Finer blir nya jurymedlemmar i Talang

Under fredagens Nyhetsmorgon på TV4 avslöjade Bianca Ingrosso och David Batra deras nya kollegor.

Vid sin sida i nästa säsong av Talang kommer David Batra och Bianca Ingrosso har sällskap av inga mindre än regissören Edward af Sillén och sångerskan och skådespelerskan Sarah Dawn Finer.

– Jag har inte tackat ja till juryuppdrag tidigare men jag känner mig väldigt, väldigt trygg här, säger Sarah Dawn Finer i Nyhetsmorgon. Och Edward, han bara längtar:

– Jag längtar så mycket, säger Edward af Sillén i morgonprogrammet.

I ett pressmeddelandet så uttalar sig de nya jurymedlemmarna ytterligare och det framgår att både Sarah och Edward är riktigt taggade inför kommande säsong.

– Jag är mycket spänd på att som ny jurymedlem få bli en del av Talang-familjen, säger Sarah Dawn Finer i ett pressmeddelande. Edward fyller i:

– Det jag personligen älskar allra mest är att bli underhållen och i Talang får alla landets gömda begåvningar en chans att visa upp sig.

LaGaylia Frazier slutar

LaGaylia Frazier har suttit som jurymedlem i Talang sedan år 2017 men kommer alltså inte att vara en del av programmet längre.

FOTO: Karin Törnblom/TT

LÄS ÄVEN: Bianca Ingrossos ord om Alexander Bards grova påhopp

LÄS ÄVEN: Talang Sverige: Så gick det sen för vinnarna

SENASTE NYTT!