Vem är Sjöbjörnen i Masked Singer Sverige? Här är alla ledtrådar

Vem döljer sig under Sjöbjörnen i Masked singer

I Masked Singer Sverige gissar expertpanelen och tv-tittarna vem som sjunger under masken.
Så, vem döljer sig under masken Sjöbjörnen?
Här kan du läsa alla ledtrådar!
6 saker du nog inte visste om Måns Zelmerlöw
Slå på ljud

I TV4:s nya program Masked Singer Sverige kommer kända personer ska tävla i sång, men dolda av en kostym. Det är ju inte vilket kostym som helst heller, utan sagolika masker föreställande olika karaktärer.

I programmet finns även en expertpanel som består av Måns Zelmerlöw, Pernilla Wahlgren, Nour el Refai och Felix Herngren som ska försöka gissa vilka kändisar det är som döljer sig under dessa masker.

Eftersom det är en svår uppgift kommer expertpanelen få ta del av flera ledtrådar under säsongens gång, som kommer att kunna hjälpa dem lite på traven. Men de är inte de enda som gissar. Även tittarna får en chans att gissa hemma i tv-soffan.

Hemlighetsmakeriet är det som TV4 satsat mest på. Ingen ska veta vilka som döljer sig under maskerna! Inte ens programledaren David Hellenius har någon aning om vilka det kan vara som sjunger på scenen.

Men vem sjunger vad, och vem är Sjöbjörnen?

Vem sjunger under Sjöbjörnen-masken?

Vem kan det vara som döljer sig under Sjöbjörnen-masken?

Det här säger ledtrådarna om Sjöbjörnen:

Avsnitt 1

– Det är jag som är Sjöbjörnen. Jag kanske ser rätt stöddig ut, men just nu känner jag mig som om jag står på plankan. Hur kunde jag ge mig ut på så här djupt vatten Jag upptäckte tidigt att idrott var min grej. All energi måste ut någonstans. Jag tränade alla sporter jag kunde, men det var löpning jag blev riktigt bra på och jag har faktiskt fortfarande ett svenskt rekord. Det jag älskade mest var att höra speakern i loppet ropa mitt namn. Men det var inte alltid jag kom först i mål, berättar Sjöbjörnen i sin introduktionsvideo. Han fortsätter:

– Snart tvingades jag välja en annan väg och numera jobbar jag med andra typer av spår. Mitt mål med det här programmet är att hitta min egen röst. Jag vet hur jag låter som alla andra, men hur låter jag som mig själv?

I videon kan tittarna se olika ledtrådar i form av en fotboll, en person som springer, ett pingisracket, två tennisracken samt en slags cykelsport syns i bakgrunden. I videon spelar även Sjöbjörnen mycket schack och Vasaskeppet syns till på en tavla.

Sjöbjörnen framför låten Your are the reason av Calum Scott och bjuder på ännu en ledtråd:

– Jag har inte ens gått gymnasiet. Ändå har jag testat på läraryrket!

Avsnitt 2

Styrka: Taktisk

Svaghet: Nervig

– Jag var så nervös när jag gick upp på scenen. Men tack vare min dräkt vågade jag äntligen sjunga ut, säger Sjöbjörnen om sitt första framträdande och fortsätter:

– En otrolig kväll! Nu vill jag bara sjunga mer!

När Sjöbjörnen får chansen att ge lite fler ledtrådar om sig själv i ett inslag säger han:

– Jag växte upp på samma plats som den mest musikaliska 56:an. Och han spelade faktiskt samma instrument som min mamma. Själv gick jag pappas fotspår. Jag håller på Bollnäs i bandy och Leksand i hockey. Men det borde jag inte göra. Min fru har tävlat för Sverige på internationell nivå och hon är min största supporter.

Men vad jobbar Sjöbjörnen med? Oklart. Något som däremot står klart är vad han från början ville bli.

–Polis var mitt drömyrke. Men inte den hårda typen, utan mer en sån som talade folk till rätta. Och jag blev också något av en snäll pirat, men mina ord är inte lag, säger Sjöbjörnen och avslutar med:

– Själv är jag rätt nervig. Men jag vill gärna skänka andra trygghet. Jag har dessutom samarbetat med en av Sveriges mest kända poliser. Ni behöver inte oroa er för mig, det räcker att jag gör det.

Ledtråd i form av ett föremål: En våg

Avsnitt 5:

Låtval: Céline Dion – All by myself

– Jag är ingen kaxig björn. Faktum är att jag lider av dålig självkänsla. Jag är med här för att jag hoppas att jag är slutet av den här resan kan slå mig själv på bröstet och tro på min egen förmåga. Undra om ni börjar koppla vem jag är. Mitt liv har varit rena cirkusen. Ni ser mig som sjöbjörn, men jag har också varit grodman, säger Sjöbjörnen i programmet och fortsätter:

– En björn kanske verkar stor och stark. Men jag har haft mörka perioder när jag inte trott att det fanns någon framtid. Jag har fått kämpa för att våga visa mig som jag verkligen är. Min diagnos är att jag är bra på att sätta igång saker, men inte lika duktig på att göra klart. Ändå har jag slitit som ett djur. Det kanske inte är alla som tror det, men jag är skolad dansare och har uppträtt inför miljonpublik. Däremot har jag inte visat hela mitt musikaliska jag, men nu ska jag göra det. Alldeles själv.

I avsnitt 5 delar Sjöbjörnen med sig av tre påståenden. Två är sanna och ett är falskt:

- Jag kan cykla på bakhjulet i över en kilometer

- Jag tror att Fantomen finns på riktigt

- Mitt riktiga namn är en ordlek

Ännu fler ledtrådar:

– Varje gång jag befinner mig i tävlingssammanhang och jag befinner mig i en stor arena kan jag snabbt avgöra vem som är mest taggad inför kvällens match. Och i slutminuten skiljer vinnaren från förlorare i hängivelse. Den inställningen tar jag med mig in på scen, säger Sjöbjörnen och avslutar med:

– Nu ska ni få se vad en lycklig björn kan åstadkomma.

Sjöbjörnens andra låt: Pharrell Williams – Happy

Avsnitt 7:

Låtval: Earth, Wind & Fire – September

I det sjunde avsnittet av Masked singer är det inte kändisarna själva som ger ledtrådarna, som i tidigare program. Istället är det en dold kompis som berättar om sig själv och Sjöbjörnen.

– Äntligen får ni också höra Sjöbjörnen sjunga. Motorintresset har vi gemensamt. Sjöbjörnen har kört sedan han var barn. Han har gjort succé i USA. Jag har kommit tvåa efter en sexfaldig världsmästare, säger Sjöbjörnens kompis i programmet och fortsätter:

– Det här racet ska han köra hela vägen. Och han ska bräcka alla de andra. Hoppas bara det inte slutar med en krasch. Jag är otroligt stolt och säker på att Sjöbjörnen klarar det här! Och det är nog släkten i Värmland också.

I avsnitt 7 delar Sjöbjörnen med sig en ledtråd i form av en låda med godis, bräck-godis. Vad betyder det?

Avsnitt 8:

Låtval: Without you – David Guetta, Usher

– Ett av mina starkaste minnen är när Pernilla sa att hon ville ta med mig hem, för mig har Pernilla alltid varit som en del av familjen

– Aldrig trodde jag att jag skulle gå till semifinal i en sångtävling, det känns helt bak och fram

– Visst har jag många guld, men det här vill jag verkligen vinna. Nu gäller det dags att lägga i en växel till

I det åttonde avsnittet av Masked singer får panelen ställa frågor till deltagarna. Och Pernilla är först ut att ställa en fråga till Sjöbjörnen. Hon undrar om de är släkt med tanke på hans ledtråd.

– Ja det beror på vad man väljer för etikett svarar Sjöbjörnen.

Felix ställer den andra frågan och han har snappat upp att Sjöbjörnen gillar både musik och motorer. Så han frågar vad han skulle välja om han var tvungen att välja mellan just musik och motorer.

– Då väljer jag motorer för det är inte jag som styr, säger Sjöbjörnen.

Vem döljer sig under Sjöbjörnen i Masked singer Sverige

Sjöbjörnen.

FOTO: TV4

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Expertpanelens gissningar

I programmet får expertpanelen chansen att gissa fritt. De namn som dykt upp och även gissats på av panelen är:

 • Johnny Logan
 • Ola Rapace
 • John Lundvik
 • Per Elofsson
 • Kevin Walker
 • Björn Ferry
 • Björn Gustafsson
 • Ola Salo
 • Daniel Nannskog
 • Björn Borg
 • Tomas Bodström
 • Lance Hedman
 • Magnus Hedman
 • Anders Bagge
 • Jan Emanuel
 • Jens Lapidus
 • Måns Herngren
 • Mikael Persbrandt
 • Kenny Bräck

Vem kan denna sjöbjörn vara? Ja, det är en gåta. Totalt är det 12 kända personer som tävlar mot varandra i denna ovanliga sångtävling. I slutet av säsongen kommer en segrare att koras. Vem det blir får framtiden utvisa – men spännande kommer det att bli!

Artikeln uppdateras med nya ledtrådar efter varje program som maskerade personen nämns.

Masked singer Sverige sänds på fredagar klockan 20.00 på TV4 och finns även tillgängligt att streama på TV4 Play och C More.

LÄS OCKSÅ: Så lång är David Hellenius – programledarens egna ord om längden

LÄS OCKSÅ: Karl Fredrik Gustafsson och Petter Kjelléns kärlekssaga

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN