Så lång är David Hellenius – programledarens egna ord om längden

David Hellenius och Renée Nyberg i Let's Dance

FOTO: TT
Att David Hellenius är en av Sveriges mest folkkära programledare är ingen hemlighet.
Men vem är han utanför rampljuset?
Och framförallt, hur lång är han?
Tilde de Paula om gamla kärleksrelationen till David Hellenius
Slå på ljud

David Hellenius, 47, är komiker, skådespelare och programledare som började sin tv-karriär tidigt. Redan år 1997 till 1998 ledde han programmet Fredagspuls tillsammans med Tilde de Paula, 48, och sedan dess har karriären rullat på fint.

Han lever tillsammans med Renée Nyberg, 54, som även hon skaffat sig en gedigen karriär inom programledaryrket. Tillsammans har de sonen Leo Hellenius, 14, som även han synts då och då i tv-rutan som skådespelare.

David Hellenius är nu en av Sveriges mest folkkära programledare och har mängder med tv-program i ryggen som han axlat programledarrollen för. Bland annat var han frontfigur för dansprogrammet Let's dance på TV4 i 15 år. Första säsongen ledde han tillsammans med Agneta Sjödin, 53, en roll som Jessica Almenäs, 45, tog över året därpå.

David Hellenius och Jessica Almenäs leder Let's dance

David Hellenius och Jessica Almenäs.

FOTO: Maja Suslin/TT

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

LÄS MER: Bonde-Pelle om sanningen bakom uppbrottet med Karin

Så lång är David Hellenius

Duon ledde programmet i flera år tills Tilde de Paula senare hoppade in de sista åren. Nu har nämligen både David och Tilde hoppat av uppdraget som programledare för showen och istället ska Petra Mede och David Lindgren ta över.

Ett ämne som ofta kan komma på tal kring David Hellenius är hans längd. Orsaken till det är oklar. Gör man en snabb googling på Davids längd verkar det som att han är 178 centimeter lång.

David Hellenius egna ord om sin längd

Men vad säger David själv om längden? När han för längesedan fick frågan om han själv tycker han är en heting så kom hans längd med i svaret.

– Amen, det tycker jag faktiskt inte alls. Jag känner mig inte så manlig. Jag är kort, har David Hellenius tidigare sagt i en intervju med Aftonbladet. Han fortsatte:

– Och har aldrig tänkt ”Gud vad jag är sexig”.

LÄS OCKSÅ: David Hellenius om frun Renée Nyberg, sonen Leo och karriären

LÄS OCKSÅ: Tilde de Paula Ebys ord till David Hellenius efter splittringen

FOTO: Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!