David Hellenius om frun Renée Nyberg, sonen Leo och karriären

David Hellenius, Renée Nyberg och sonen Leo.

David Hellenius är en person som ofta syns i tv-rutan.
Men han är ofta den som intervjuar andra och är fåordig om sig själv. Därför reder ut allt ifrån programledarens karriär, kärleksliv och vem hans son är här!

David Hellenius är en tv-profil som de flesta känner till. Han är känd för sin humoristiska sida och han har lett flera stora program.

Frun Renée Nyberg

David Hellenius är gift med programledaren Renée Nyberg. Tillsammans har paret sonen Leo Hellenius tillsammans. Paret träffades under inspelningen av programmet Slussen 22:00 redan 2002, men där och då menar de att de inte uppstod någon kärlek.

Det var efter Renées skilsmässa från exmaken Jan Zachrisson – som hon har barnen Emma och Tom med – som David och Renée började ses och 2003 blev de officiellt ett par.

David har sagt att han tyckte relationen med Renée kändes självklar när de väl började dejta seriöst.

LÄS MER: Magnus Normans första ord om förlovningen

– Jag vet att jag tänkte att jag kände mig väldigt självklar med henne, att vi var lika. Vi är ju förortsbarn båda två, vana nyckelbarn som fixat middagen själva, har David sagt till Ica Kuriren.

David Hellenius ord om karriären

Davids karriär har varit spikrak – då han varit frontfigur i allt från hyllade humorprogrammet Hey baberiba till Let's dance.

2006 blev han programledare i Let's dance och har varit det fram till i år. Utöver det har han även sitt egna omtyckta program Hellenius hörna, där han gästas av olika intressanta gäster.

David Hellenius har även fått Kristallenpriset för bästa programledare. Till Ica Kuriren har han uttalat sig om sin framgång:

–Jag hoppas ju att det är det där med att jag försöker vara mig själv. Att folk gillar det.

Davids son Leo Hellenius

Sonen Leo Hellenius har även han synts till i tv-rutan, som sina två kända föräldrar. Leo medverkade i julkalendern Selmas saga 2016 och har även synts i TV4:s Finaste familjen.

Leo är född 2006 och är därmed i skrivande stund 14 år gammal. David har flera gånger pratat om hur viktig sonen är i hans liv och hur han tackat nej till att leda bland annat Melodifestivalen och Nyhetsmorgon på grund av att han vill vara en närvarande pappa.

– Det är klart att jag har varit jättesugen på att turnera runt i Sverige med en enmansshow. Jag har till och med tackat ja och bokat in sådana saker, men känt "nej, sådant får jag ta sedan". Leo fyller snart 13, det är så lite tid att vifta med då han fortfarande kan tänka sig att vara med mig. Om jag nu bara fick ett barn så känner jag ännu mer att det inte är aktuellt att stå på en scen i Alingsås en lördag – när jag inte behöver det – medan min son har fotbollsmatch, har han sagt till Aftonbladet.

LÄS OCKSÅ: Mirka Norrström om stödet från ex-maken Peter – efter tuffa tiden

LÄS OCKSÅ: Marie Mandelmann bryter ihop efter orden om pappa Bengts död