Tilde de Paula Ebys ord till David Hellenius efter splittringen

Tilde de Paula Ebys ord till David Hellenius efter splittringen

TV4 utan David Hellenius och Tilde de Paula Eby skulle vara som kaffe utan socker.
Men under förra året blev tv-tittarna förskräckta då den populära programledarduon plötsligt splittrades.
Nu visar Tilde de Paula Eby för världen vad hon egentligen tycker om sin gamla radarkompis.
Tilde de Paula om gamla kärleksrelationen till David Hellenius
Slå på ljud

David Hellenius, 47, och Tilde de Paula Eby, 48, var länge Sveriges absolut hetaste programledarduo. Men efter 15 år tillsammans i Let's dance tog sagan slut då både Tilde och David under förra året meddelade att säsongen skulle bli deras sista.

“I fredags var det min sista dans! Jag har hunnit gifta mig, få barn och fått ännu högre hårfäste under den här tiden men framförallt har jag haft väldigt roligt! Så stort tack till alla kollegor som jag fått jobba tillsammans med bakom kameran, tack Agneta, Jessica och Tilde för er briljans och tack Tony för att jag har fått skoja med dig i 15 år. Sist men störst av allt, tack till alla er som tittat!”, skrev David i ett inlägg på Instagram efter förra årets final.

Tilde och Davids resa tillsammans började dock inte med Let's dance. Faktum är att de var kollegor redan på 90-talet då de hade programmet Fredagspuls som direktsändes från Gallerian i Stockholm tillsammans.

Idag är både David och Tilde två av TV4:s absolut största profiler och trots att de båda många gånger sagt i intervjuer att de tycker om att jobba tillsammans har de gjort egna karriärer med program som Hellenius hörna och Efter fem.

David Hellenius avslöjande om starka känslorna

Beslutet att lämna Let's dance var något som David och Tilde fattade tillsammans. Nu väntar nya uppdrag på kanalen för dem båda där David Hellenius istället kommer att leda TV4:s nya sångsatsning The Masked Singer.

Den som tror att David Hellenius och Tilde de Paula Eby gick skilda vägar som ovänner tror dock fel. Programledarduon är nämligen även vänner privat och har sedan den tråkiga nyheten om Let's dance bland annat firat midsommar tillsammans.

Under åren som gått har paret byggt upp en nära relation till varandra och för en tid sedan berättade David Hellenius i Nyhetsmorgon att han en gång i tiden hoppades på att vänskapen skulle utvecklas till en romans.

– Var jag kär i henne… vet du vad jag måste tänka över det och återkomma. Nej men ja, det tror jag alla var. Det var jag säkert på ett sådär lagom charmigt sätt, sa David då efter att ha fått frågan om han någonsin varit betuttad i kollegan.

Tilde de Paulas jubel efter TV4:s markering

Även Tilde har pratat om sina varma känslor för David och i podcasten Nemo möter en vän har hon sagt att vännen genom åren blivit henne lika nära som en familjemedlem.

– Jag tror att jag hörs mer med David under en dag än jag hörs med min man. För att vi jobbar ihop också, sa då Tilde i podcasten och menade att de ständigt har kontakt med varandra både när det gäller jobb men även privatliv, sa hon då.

Nu visar programledarduon återigen upp sin vänskap då David Hellenius i veckan fyllde 47 år – något som TV4 uppmärksammade genom att gratulera honom i ett inlägg på Instagram. Till inlägget finns hundratals grattishälsningar och bland andra Mia Skäringer har varit noga med att skicka sin kärlek till den populära tv-profilen.

Självklart valde även Tilde de Paula Eby att hylla sin gamla radarkompis och skrev i kanalens kommentarsfält:

”Woop! Felicidades Davido”, vilket kan översättas till ”Grattis David”, följt av en brinnande emoji och ett rött hjärta.

LÄS OCKSÅ: Tilde de Paula Ebys vädjan till följarna efter svåra insjuknandet

LÄS OCKSÅ: Därför tvingades David Hellenius bo i Renée Nybergs källare i ett år

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN