Vem är Monstret i Masked Singer Sverige? Här är alla ledtrådar

Monstret i Masked singer Sverige vem kan det vara

I Masked Singer Sverige så är det en expertpanel och såklart även tv-publiken som gissar om vem det är som kan dölja sig under masken.
Vem är Monstret?
Här kan du läsa alla ledtrådar!
Slå på ljud

I TV4:s nya storsatsning Masked Singer Sverige får tv-tittarna följa en ny expertpanels resa när de ska gissa vilka kändisar som döljer sig under maskerna. Vilka är expertpanelen? Jo, den består av Måns Zelmerlöw, Pernilla Wahlgren, Nour el Refai och Felix Herngren. De ska alltså under säsongens gång försöka gissa rätt på vilka kända personer som sjunger på scen, när de samtidigt är dolda av sagolika kostymer föreställande olika figurer.

LÄS MER: Karl Fredrik Gustafsson om relationen med paret Mandelmann

Eftersom utmaningen är minst sagt svårgissad så kommer TV4 att bjuda på en del ledtrådar under tidens gång för att göra det lite enklare. Dock kan det vara otroligt vilseledande då kostymerna är riktigt bra gjorda!

Tittarna kommer också kunna vara med och gissa då de också får ta del av ledtrådarna genom programmets gång.

Men vem det är som döljer sig under masken är så hemligt att inte ens programledaren David Hellenius har koll på vem det kan vara där under.

Ja, hemlighetsmakeriet ligger på en hög grad. Så, till ledtrådarna – vem är Monstret?

Vem sjunger under Monstret-masken?

Vem kan det vara som döljer sig under Monstret-masken?

Det här säger ledtrådarna om Monstret:

Avsnitt 1

– Jag är ett monster, världens gulligaste monster. Och vem jag är bakom masken har verkligen färgat av sig. När jag var barn ville gärna höras men inte synas. Nu fick jag chansen att bli anonym igen, det har jag inget emot, säger Monstret i sin introduktionsvideo och fortsätter:

– Jag hade läshuvud och fick hoppa över ettan, och trodde nog att jag skulle börja jobba som lärare i framtiden. Det var när jag kom till österland som jag upptäckte den stora världen. Det var rena new York. Fast mitt arbete tog mig till en annan viktig stad i väster.

En tidning med rubriken "fick på pälsen" syns, kan det ha med något att göra tro? Samt kan tittaren läsa orden jordbruk, New York, Mexico, Paris och London i Monstrets video.

– Egentligen är jag en rätt jordnära person, säger Monstret och visar upp en bild på en bondgård. Hon avslutar med:

– Jag har alltid bott på landet och det passar också in på mitt jobb. Nu ska jag prova något jag aldrig gjort förut. Dags för det här monstret att skaffa en ny stil.

Väl på scen framför Monstret On the floor av Jennifer Lopez och Pitbull. Den sista ledtråden är orden:

– Jag är till och med känd i rymden.

Avsnitt 2

Styrka: Vinnarskalle

Svaghet: Svårt att hantera stress

– Jag har länge känt att jag inte får göra det jag vill på grund av den jag är. Men nu när jag får gömma mig bakom en mask får jag äntligen chansen att ta ut svängarna och utmana mig själv, säger Monstret om sitt första uppträdande i Masked singer.

Men är Monstret bara ett monster? Nej då.

– Jag är inte bara ett monster, jag är en typisk oxe, en tjurig jäkel. Det var jag redan som barn men är också lite för snäll för mitt eget bästa. Det här med tv är inget nytt för mig. Jag gjorde min tv-debut redan som 15-åring. Jag har jobbat som programledare utomlands, säger Monstret och fortsätter:

– Jag har inte alltid haft tur i kärlek själv. Men jag är något av en äktenskapsförmedlare. Jag har varit med och fört massa människor samman. Livet har inte alltid varit en dans på rosor. Det är tur jag har humor. Och jag har ofta skojat om mig själv, innan andra hinner göra det.

Min stora dröm är att göra en riktig monstershow om mitt eget liv, sen kan jag lägga av.

Ledtråd i form av ett föremål: En tyrolerhatt.

Avsnitt 5:

Låtval: Bon Jovi – You give love a bad name

– Jag kanske inte är yngst i gänget och jag blir lätt trött i den här dräkten. Men jag är ett proffs och när det gäller vet jag hur man levererar show. Men alla i panelen verkar inte riktigt fatta det, säger Monstret i programmet och fortsätter:

– Ett monster går sällan obemärkt förbi, men jag önskar ofta att jag gjorde det. Man måste få skratta och ha kul, även om man mår skit. Monthy Python är mina idoler, även om jag inte alltid ser the bright side of life.

Montret passar även på att berätta lite mer om sig själv och sin livserfarenhet.

– Jag har pluggat på universitet och är rätt allmänbildad. Det har jag haft nytta av i livet. Ni har säkert sett mig i olika frågesporter. Jag har jobbat med att sälja mjukglass och undervisat i språk, även gästspelat som marin avfallstekniker. Positiva svängningsrörelser kring ett jämnviktsläge i ett mekaniskt system, det är nog min största stund i mitt jobb hittills. Ikväll ska jag visa en helt ny sida, säger Monstret och avslutar med:

– Nu du Måns, nu blir det Monsterrock!

I avsnitt 5 delar Monstret med sig av tre påståenden. Två är sanna och ett är falskt:

- Jag har vunnit Rockbjörnen

- Jag har aldrig vunnit Melodifestivalen

- Jag har sjungit könsord i ett pensionärsprogram i tv

Ännu fler ledtrådar:

– Jag brukar uppskatta tystnaden och lugnet i mitt Monster-land, långt bort från mediabruset. Räkna aldrig ut ett monster. För jag är en vinnare. Även när oddsen har varit emot mig. Och nu får jag gör det som jag har gjort många gånger förut – gå ut på scen och visa var skåpet ska stå. Håll tummarna!

Monstrets andra låt: Agnes – Fingers crossed

Vem är det turkosa monstret i Masked singer Sverige

Monstret.

FOTO: TV4

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Expertpanelens gissningar

I programmet får expertpanelen chansen att gissa fritt. De namn som dykt upp och även gissats på av panelen är:

 • Jason Timbuktu Diakité
 • Eagle-Eye Cherry
 • Henke Lundqvist
 • Sean banan
 • Markoolio
 • Dregen
 • Mark Levengood
 • Mona Sahlin
 • Rosanna di na marka
 • Ulrika Knape
 • Erik Hörstadius
 • Jonas Wahlström
 • Jan-Ove Waldner
 • Mats Bylander
 • Jeja Sundström
 • Kikki Danielsson
 • Eva Rydberg

  Det är totalt 12 välkända personer som tävlar i Masked Singer Sverige och i slutet kommer endast en person stå som vinnare. Vem det blir får såklart framtiden utvisa. Men något som är säkert är att det kommer bli olidligt spännande!

  Kikki Danielsson är Monstret i Masked singer Sverige – det betydde ledtrådarna

  Monstret åkte ut efter en duell mot Enhörningen.

  Folkkära artisten Kikki Danielsson är personen som dolt sig under Monstret -masken.

  – Jag tyckte det var så himla kul att få köra lite rap, lite sånt som jag inte sysslar med annars, berättar Kikki Danielsson när hon tagit av sig masken och avslöjat sin identitet.

  Är Kikki Danielsson en jordnära person? Ja, hon bor ju nämligen på landet och sjunger en hel del country.

  Kikki flyttade till Österland, alltså Växjö, där fotbollslaget heter Öster. Och viktiga staden i väster är såklart countryns hemstad Nashville.

  Hur är Kikki äktenskapsförmedlare? Jo, många har träffats på dansgolvet när Kikki har sjungit sina trudilutter.

  Marin avfallstekniker? Kikki har haft en roll i tv-serien Sjölyckan som sopåkare, alltså gästspel som marin avfallstekniker.

  Hur är Kikki känd i rymden? Det finns faktiskt en asteroid som är döpt efter Kikki.

  Kikki Danielsson har setts i många frågesporter. Hon har tävlat ibland annat Jeopardy men också uppträtt i På spåret.

Artikeln uppdateras med nya ledtrådar efter varje program som maskerade personen nämns.

Masked Singer Sverige sänds på fredagar klockan 20.00 på TV4 och finns även tillgängligt att streama på TV4 Play och C More.

LÄS OCKSÅ: Så lång är David Hellenius – programledarens egna ord om längden

LÄS OCKSÅ: Karl Fredrik Gustafsson och Petter Kjelléns kärlekssaga

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!