Nic Schröder försvann helt från rampljuset – så lever han idag

Nic Schröder

Det svenska bandet Nic & The family gjorde stor succé med låten Hej Monica men efter bara några år i rampljuset försvann de.
Så här lever bandets sångare Nic Schröder idag.

Det svenska bandet Nic & the Family slog igenom med dunder och brak år 2004 med låten Hej Monica. De hade också en hit med låten Hej det är Nick...Klick, men bara ett år efter den stora succén försvann de plötsligt från rampljuset.

Ett år efter att bandet meddelade att de släppt sin sista singel fick de frågan om Nic & the Family någonsin skulle återförenas igen, men till fansens stora besvikelse blev svaret tyvärr att det inte var aktuellt då alla i bandet bara hade sett hela grejen som en hobby.

Många år har gått sedan dess. Det här gör bandets frontsångare Nic Schröder idag.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Sanningen bakom megahiten Hej Monica

LÄS MER: Därför skaffar Tony Irving och maken Alexander Skiöldsparr inte barn

Har man levt i Sverige de senaste 20 åren har det varit nästintill oundvikligt att inte ha hört Hej Monica. Låten har streamats över 14 miljoner gånger på Spotify och än idag kan man höra den spelas på både en och annan fest.

Man kan tänka sig att det måste krävas ett geni för att skriva en låt som kan sätta sig så länge, men enligt bandet själva var det inte så svårt. I en intervju med Svenska dagbladet berättar Nic om hur låten skapades.

– Jag kan ju erkänna att refrängen inte tog så lång tid. Men det handlar om en känsla, att så här ska det låta, man börjar skratta åt sig själv och tycker man hittat nånting, säger han.

Han berättar att låten handlar om kärleksförhållanden i högstadiet.

– Alla blickar som ska tolkas hela tiden och antingen är man cool eller inte. Allt är svart eller vitt, säger Nic Schröder.

På frågan om vad Monika själv faktiskt tycker om låten svarar han att han inte vet, och att anledningen helt enkelt är att han varken kände henne då eller känner henne idag.

Det gör Nic Schröder idag

Trots att Nic inte sjunger och turnerar med bandet Nic & the Family längre så har han varken lagt låtskriveriet eller sången på hyllan. På Nics egna hemsida kan man se vad han har gjort sedan sin stora popstjärnetid, och det har stått allt annat än still.

På hemsidan står det att han sysslar med berättande i olika former, främst genom idéutveckling, manusförfattande & skådespeleri. Och så sent som år 2018 var han med i musikalen Kal P dal – En rock musikal där han både spelade huvudrollen och ansvarade för manus och produktion.

LÄS OCKSÅ: Joakim Hillson försvann helt från rampljuset – så lever han idag

LÄS OCKSÅ: Martin Svensson försvann från rampljuset – det gör han idag