Vem är Godisautomaten i Masked Singer Sverige? Här är alla ledtrådar

Vem är Godisautomaten i Masked Singer med röd kostym

I Masked Singer Sverige är den stora gåtan vem det är som sjunger dold under en maskering.
Vem är Godisautomaten?
Här kan du läsa alla ledtrådar!

I det nya programmet Masked Singer Sverige på TV4 ska en expertpanel gissa vilka kända personer som döljer sig under olika kostymer. Vilka expertpanelen är? Måns Zelmerlöw, Pernilla Wahlgren, Nour el Refai och Felix Herngren – inte ett så pjåkigt gäng!

LÄS MER: Karl Fredrik Gustafsson om relationen med paret Mandelmann

Expertpanelens jobb är att under säsongs gång försöka gissa vilka kändisar som döljer sig under de sagolika maskerna föreställande olika figurer. Sångtävlingen inte så enkel, varken att framföra eller att gissa på, eftersom kostymerna som kändisarna bär faktiskt kan vara otroligt vilseledande. Expertpanelen ska alltså försöka gissa rätt och under säsongens gång kommer de få ta del av flera ledtrådar som kommer att vara till stor hjälp.

Även tittarna hemma i tv-sofforna kommer kunna hänga med och gissa. Vilka listar ut kändisarna först, expertpanelen eller tv-tittarna? Något som är säkert är att ingen har en den blekaste aning om vilka det kan vara, inte ens programledaren David Hellenius vet vilka kändisar som medverkar.

Nu till ledtrådarna – vem är Godisautomaten?

Vem sjunger under Godisautomaten-masken?

Vem kan det vara som döljer sig under Godisautomaten-masken?

Det här säger ledtrådarna om Godisautomaten:

Avsnitt 1

– Det är jag som är Godisautomaten. Jag bjuder gärna på mig själv! Och om man trycker på rätt knapp så kan man få en ordentlig överraskning, säger Godisautomaten i sitt första intro.

Ett penntroll med rött och orange hår dyker upp i bild, kan det ha med personen i fråga att göra?

Jag var nog aldrig en av de heta killarna, säger Godisautomaten och har plötsligt kolasnören som hår. Han fortsätter:

– Mormor tyckte att jag såg ut som en tjej. Och när andra gick på disco, då stod jag i disken.

Men där tar ledtrådarna inte slut!

– När jag var tonåring så vann jag en talangjakt och blev upptäckt av självaste Bert Karlsson. Skivkungen tyckte att jag skulle ringa honom, men jag glömde skriva ner hans telefonnummer, avslöjar Godisautomaten och avslutar med:

– Jag har skrivit hundratals låtar och spelat massa instrument. Jag har till och med sjungit i Globen, fast då hade jag inte en glob på huvudet! Och det här med att höras med inte synas, det har jag provat förut! Nu du Mumsmums hoppas jag att den här låten ska smaka gott!

En ekorre dyker upp i bild, finns någon koppling till det?

Godisautomaten framför låten Candyman av Christina Aguilera, och efter det säger han:

– Det skulle inte vara fel att kalla mig för golddigger!

Avsnitt 2

Styrka: Flexibel

Svaghet: Ombytlig

– Det är helt surrealistiskt att showa utan att någon vet vem jag är. Jag trodde att panelen skulle höra att det var jag men jag tror att jag lyckades överlista dem. Och det var väl tur för jag har mycket mer att ge och fler sidor jag vill visa.

– En del av mig kommer alltid att finnas i Västmanland. Jag var ett barn som ville höras Så mycket att mina föräldrar tyckte att jag var en tapet av ljud. Jag var helt upp mot väggarna ibland. Jag tänkte bli lärare och börja plugga. Man fattade snabbt att jag skulle börja syssla med något annat, som inte krävde utbildning.

Tack vare en musiktävling fick jag mitt stora genombrott. När jag fattade att jag verkligen hade lyckats, det var när jag såg mig själv på matbordet. Det var en riktig känslostorm. Ja, eller snarare en känslobris.

Ledtråd i form av ett föremål: Läppstift

Avsnitt 5:

Låtval: Ed Sheeran – Castle on the hill

– Utan den här stiliga dräkten skulle ingen ta mig på allvar om jag sjöng en ballad. Här får jag äntligen chansen att visa att jag har fler lager än vad folk tror och ikväll är jag redo att visa ännu mer av mig själv. Jag skulle kunna skryta med att en i panelen har skrivit om mig. Men det här med sociala medier är egentligen inte min grej. Jag lever min dröm när jag äntligen får sjunga ut. Ted Gärdestad var min idol, men min sångkarriär fick en tuff start. Allt var helt sjukt, även om snubben bakom var hälsosam, säger Godisautomaten i programmet och fortsätter:

– Även om jag döljer min identitet i programmet så har jag ingenting emot att synas. Vi vill ju ha provat det mesta innan vi dör! Numera kan jag kalla mig skådespelare. Jag har medverkat i stora biosuccéer och nu senast spelade jag en ung version av en detektiv. Men jag har inte gjort mitt på den här scenen. Jag har torkat mina tårar och är beredd att bjuda på en ny popkaramell.

I avsnitt 5 delar Godisautomaten med sig av tre påståenden. Två är sanna och ett är falskt:

- Jag har blivit utsedd till Sveriges bäst klädda man

- Mitt drömjobb som barn var blomsterförsäljare

- Jag är livrädd för vattenrutschbanor

Ännu fler ledtrådar:

– Det är inte min stil att sälja in mig själv. Men jag skulle vilja säga att jag för tjänar en fördel för att jag är den färgsprakande karaktären här. Jag är festlig, mångsidig och charmig. Men nog om mig, för min dräkt är också toppen, säger Godisautomaten och avslutar med:

– Men nu är det nog konverserat, nu ska ni få se på action!

Godisautomatens andra låt: Elvis Presley – A little less conversation

Avsnitt 7:

Låtval: DNCE – Cake by the ocean

I det sjunde avsnittet av Masked singer är det inte kändisarna själva som ger ledtrådarna, som i tidigare program. Istället är det en dold kompis som berättar om sig själv och Godisautomaten.

– Jag har slagit de flesta. Inte bara i den sport jag är känd för. Jag är inte förvånad över att Godisautomaten kommit så långt i den här tävlingen. Han lyckades faktiskt vinna mot mig, som ändå är världsmästare. Hur fasen gick det till? Jag föll verkligen på målfoto. Godisautomaten har inte bara haft flyt. Han är större tävlingsmänniska än vad man kan tro, säger Godisautomatens kompis. Hen fortsätter:

– Men när vi satt på andra sidan jorden vid lägerelden och spelade och sjöng. Då var han verkligen grabben med choklad i. Godisautomaten är en stjärna. Han kommer säkert att få sitt eget program. Men först vill jag att han är med i mitt program! Där kommer jag få en chans till revansch.

I avsnitt 7 delar Godisautomaten med sig en ledtråd i form av en smällkaramell som han ger till Nour som innehöll en dirigentpinne.

Avsnitt 8:

Låtval: En stund på jorden – Laleh

– Nu stiger temparaturen i den här tävlingen, det kan till och med jag bedöma

– Jag har varit ute på djupt vatten förut och lyckats vinna, vatten är viktigt för att musiken ska få färg

– Tävlingar är inte min grej egentligen, trots mitt jobb tycker jag inte om när folk tappar masken

– Även om jag skulle vinna får jag väl ingen musikkarriär automatiskt, men visst skulle det vara kul att göra lite låtar till mig själv och visa en ny sida

I det åttonde avsnittet får panelen ställa frågor till deltagarna. Och Pernilla Wahlgren får ställa en fråga till Godisautomaten som visade en bild på henne i introt.

– Ja det har vi gjort och det ledde till mycket skratt, säger Godisautomaten efter att Pernilla frågat om de arbetat tillsammans.

Sedan bad Pernilla honom att ramla lite roligt på scenen, vilket han gjorde.

Nour får ställa den andra frågan, och då undrar hon om han är duktig på att laga mat.

– Många tv-tittare har fått se vad jag kan i köket.

Avsnitt 9:

Låtval: Panic! At the disco – Hey look ma, I made it

– Känslan att gå till final var otrolig. Det var bara frustrerande att jag inte fick skrika ut min glädje. Känslorna kokade bakom kostymen. Jag gillar att bjuda på show och jag är riktigt stolt över det jag gjorde i semifinalen, när jag vågade vara allvarlig. Jag tror till och med att den här Godisautomaten lyckades beröra. Jag har inte riktigt gett musiken en chans. Visst har jag stått inför en panel förut. Men då var jag ung och vilsen, säger Godisautomaten i programmet.

I finalen av Masked singer smyger sig Felix Herngren in i finalisternas loger för att se om han kan hitta ytterligare ledtrådar. Detta hittade han i Godisautomatens loge:

Monopolspelet

Hårprodukter

Bild på Felix och Felix bror Måns

Affisch på Atomic Swing

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Vem är Godisautomaten

Godisautomaten.

FOTO: TV4

Expertpanelens gissningar

I programmet får expertpanelen chansen att gissa fritt. De namn som dykt upp och även gissats på av panelen är:

 • Wille Crafoord
 • Göran Persson
 • Darin
 • William Spetz
 • Kristian Luuk
 • Sebastian Karlsson
 • Daniel Norberg
 • Robin Bengtsson
 • Christer Lindarw
 • Jesper Rönndahl
 • Per Erik Åberg
 • Per Stenborg
 • Nils Holmqvist
 • Peter Kondrup
 • Lasse Rydqvist
 • Ola Salo
 • Daniel Hallberg
 • Per Holmberg
 • Michel Thornéus
 • Stefan Holm
 • Adam Pålsson
 • Tareq Taylor
 • Viktor Frisk
 • Ola Forssmed
 • Anders Borg
 • Peter Wahlbeck
 • William Spetz
 • Björn Gustafsson
 • Dante Zia

Daniel Norberg är Godisautomaten i Masked singer Sverige – det betydde ledtrådarna

Daniel vann hela balunsen! Stort grattis!

Folkkära komikern Daniel Norberg är personen som dolt sig under Godisautomaten-masken.

– Det är ju så himla lätt att gömma sig bakom en mask. Men det här är första gången som jag bara sjunger så bra jag kan. Så det har varit jätteutvecklande och väldigt kul , säger Daniel i programmet efter att ha tagit av sig masken och vunnit tävlingen.

Såg sig själv på matbordet? Daniel var med i en kampanj för BRIS som syntes på mjölkpaketen.

I Idol åkte Daniel ut med en låt av en ”hälsosam låtskrivare”, nämligen Niclas Frisk från Atomic Swing.

”Har visat vad jag kan i köket” – Daniel försökte nyligen laga mat i tv-programmet Kändisbarnvakten.

Daniel kan spela massor med instrument och är lite av en enmansorkester, därav dirigentpinnen som ledtråd.

Vad har Daniel vunnit på djupt vatten? Han har faktiskt blivit svensk juniormästare i rodd.

En del av honom finns i Västmanland, nämligen efternamnet Norberg som är en ort!

Att Daniel har skrivit hundratalslåtar syftar på att han och hans bror har gjort mängder av parodier i Melodifestivalen.

LÄS OCKSÅ: Så lång är David Hellenius – programledarens egna ord om längden

LÄS OCKSÅ: Karl Fredrik Gustafsson och Petter Kjelléns kärlekssaga

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!