Farmen-deltagaren tvingas lämna gården – stora sorgen efter beskedet

Farmen 2022
Exklusivt

Vi är halvvägs in i den spännande säsongen av Farmen 2022 och på söndag är det dags för en ny kamp på Tinget.
Men redan i torsdagens avsnitt tvingas en farmare att lämna gården.
– Det är mycket mer allvar bakom detta än det som syns på tv, säger deltagaren till Hänt.
0:49

Efter reklamen: Här bryter Niklas ihop när han nås av beskedet att Josefine tvingats lämna Farmen

(0:49)

Årets säsong av det populära tv-programmet Farmen har visat sig vara full av dramatik. Bland annat dramatik som tittarna inte får se i programmet.

Nu avslöjar Farmen-deltagaren sanningen bakom kvällens sorti från tävlingen. Något som var mycket dramatiskt.

Farmen-Levin avslöjar sanningen med Bella: ”Vi är…”

Här är deltagarna som lämnat Farmen 2022 – självmant, av hälsoskäl eller för att de åkt ut

Men först backar vi bandet och sammanfattar vilka deltagare som tvingats lämna 1800-talsgården hittills:

1. Kalle Zeman, 37, lämnade Farmen självmant efter att ha missat dottern 1-årsdag. Saknaden blev för stor.

2. Alexander Segerström, 30, var den första deltagaren som fick lämna efter att ha förlorat i Tinget mot Prins Wendel, 60.

3. Michaela Jankulicova, 25, åkte ut i Tinget mot deltagaren Helené Fransson, 26. Det var en läggmatch, då Michaela ville åka hem till fästmön.

4. Josefine Ahlin, 23, lämnade på ett mer dramatiskt sätt, då hon kämpat med njursten och var tvungen att prioritera hälsan.

5. David Persson, 34, kom in till tävlingen som en joker, men lämnade lika snabbt som han kom in. Detta för att jobba på sin psykisk hälsa.

6. Levin Larsson, 31, förlorade mot Arlind Klimenta, 33, i Tinget, trots att Arlind lovat att han skulle lägga sig.

7. Niklas Johansson, 29, var den senaste att förlora en kamp på Tinget och fick därmed lämna. TV4-tittarna var väldigt besvikna.

8. Monika Ostrowskas, 39, hund Ivy fick också lämna gården. Dels för att hon inte var populär bland de andra deltagarna, men också eftersom hon löpte risk för att bli sjuk.

Farmen-deltagaren tvingas lämna gården – stora sorgen efter beskedet

I kvällens avsnitt tvingas ännu en annan farmare att lämna gruppen. Detta för en akut visit på sjukhus.

Deltagaren Beatrice Larsson, 57, blir nämligen ormbiten och det hela kulminerar på dramatiskt vis med en snabb färd till sjukhuset.

– Jag var tvungen att tala om det för produktionen, då tog de en bild, för de har ju telefoner, och skickade till läkaren. Läkaren sa då att ”hon måste in! Hon måste in på en gång”. Vi körde dit i racerfart och när vi kom till sjukhuset hade de förberett på akutintaget, så jag lades med EKG. Jag låg där i åtta timmar sammanlagt, berättar Beatrice i en intervju med Hänt.

Hon berättar också att hela händelseförloppet var betydligt mer dramatiskt än det tittarna får se i tv-rutan.

– Läkaren kunde ju min sjukdomsbild sedan tidigare. Jag har problem med att koagulera, så blodet stelnar inte, det rinner väldigt lätt. Ormar kan torrbita, det vill säga den sprutar inte in något gift, men eftersom mitt finger svullnade upp så trodde läkaren att det hade pumpats in gift. Om man då har svårt att koagulera kan giftet komma ut i blodomloppet. Då kan det gå riktigt fort och ge sig på hjärtat. Så det blev med ilfart till sjukhus. Jag tänkte bara ”Shit det här kommer inte gå bra”, säger Beatrice och öppnar upp om den stora oron hon kände.

Men Farmen-hjärtat bultade hårt i Beatrice trots de traumatiska beskeden från läkarna. All den tid hon tillbringade på akuten tänkte hon bara på de andra deltagarna och hur hon inte kunde lämna dem i sticket. Så här sa hon:

– Mycket som florerade inne i mitt huvud när jag var på akuten. Jag var uppkopplad och hade slangar överallt, men det enda jag tänkte var ”Shit, de kommer inte få godkänt på grillen. Den är bara halvklar. Jag kan inte svika dem. Jag måste åka tillbaka”.

Här visar Beatrice upp sitt ormbett för en annan deltagare på Farmen, innan hon tvingas söka vård för det.

Här visar Beatrice upp sitt ormbett för en annan deltagare på Farmen, innan hon tvingas söka vård för det.

FOTO: TV4

Robin Bengtssons fina stöd till Sigrid under tuffa perioden

Farmen-Beatrice trotsade läkarens råd – efter traumatiska incidenten

Utan att gå in på för mycket detaljer så fick Beatrice ligga stilla väldigt länge på sjukhuset. Detta för att hindra giftet från att sprida sig i blodet och för att ge läkarna tid att undersöka om det fanns någon risk att giftet spred sig till hjärtat.

– Man såg att det var en äsping, alltså ett huggormsbett. När jag låg där så såg dem att giftet bara hade gått till första ledet och inte till hjärtat, så då kunde man stoppa det. Jag minns inte om jag fick något motgift, berättar Beatrice.

Men som sagt, under tiden hon låg stilla och uppkopplad till ett EKG så tänkte hon på de andra Farmen-deltagarna. Faktiskt till den grad att Beatrice trotsade läkarens råd att inte återvända till gården.

– Läkaren bedömde det så allvarligt att han inte tyckte att jag skulle åka tillbaka till Farmen. Han sa det att ”jag som läkare måste se till din hälsa, jag kan inte råda dig att återvända till den miljön, men du gör som du vill”. Jag fattade det beslutet ändå att jag ville åka tillbaka. Jag fick då kortison och andra medikament för att kunna göra det. Det är mycket mer allvar bakom detta än det som syns på tv.

Vi är glada att allt gick bra, så att Beatrice kunde återvända till Farmen. Det ska bli spännande att få följa hennes resa!

Det lilla ormbettet som resulterade i stor potentiell fara för Beatrice och en tripp till akuten.

Det lilla ormbettet som resulterade i stor potentiell fara för Beatrice och en tripp till akuten.

FOTO: TV4

LÄS OCKSÅ: Helenas avslöjande om Sveriges mästerkock – det tittarna inte får se

LÄS OCKSÅ: Sanna Nielsen om graviditeten – 4 månader efter sonen Gibsons födsel

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!