ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Farmen-deltagaren avslöjar sanningen bakom avhoppet: ”Riktigt sjukt”

09 feb, 2022 
Farmen, Anna Brolin, Wincent
Farmen 2022 har visat sig vara en säsong full av dramatik och spännande gruppdynamik.
Nu avslöjar en Farmen-deltagare sanningen bakom avhoppet denna vecka.
Läs allt här!
Annons
Se deltagarnas otrevliga välkomnande mot nya deltagaren i FarmenBrand logo
Se deltagarnas otrevliga välkomnande mot nya deltagaren i Farmen

Succéprogrammet Farmen är tillbaka i tv-rutan och årets säsong är i full gång. Den här veckan är deltagaren Jonas Svensson, 35, storbonde på gården, vilket innebär att han är ansvarig för att veckans uppgifter genomförs samt blir godkända.

Förra veckan var det däremot Niklas Johansson, 29, som stod för storbondeinsatsen. Det var en händelse som inträffade under Niklas vecka som ligger till grund för att en Farmen-profil nu lämnar de andra deltagarna.

Monika Ostrowskas tårar efter dåliga mottagandet på Farmen 2022

Under Niklas storbondevecka fick Farmen förstärkning av en ny deltagare vid namn Monika Ostrowska, 39. Monika anlände till den stora Farmen med sin personliga ”pryl” hunden Ivy, som är en stor vit spets, efter en första tid på Torpet.

Annons

Men mottagandet på Farmen blev inte så som hon hade hoppats. Några griniga deltagare var under denna vecka isolerade i en simulerad spansk sjuka. När Monika och Ivy anländer går hon för att glatt hälsa på de ”sjuka” deltagarna.

– Då exploderade hela rummet. Vad var det för en jäkla bitch som hade kommit?, säger deltagaren Gerty Borg, 61, i en synk i programmet efter händelsen där hon då syftar på hunden Ivy.

– Hunden har varit här uppe. Katterna höll på att skita ned sig, säger deltagaren Cecilia Ahlborg, 39, i programmet till en annan deltagare efter det att Monika lämnat rummet. Hon är inte heller särskilt förtjust i hunden, något som skiner igenom när hon hälsar på Monika.

Det var med andra ord inget positivt bemötande som Monika fick när hon anlände. I scener från bortklippt material, som TV4 släppte förra veckan, fick vi se Monika i tårar efter händelsen. Djupt påverkad och ledsen.

– Det var skit att komma in, säger hon.

– Jag förstår det, säger programledaren Anna Brolin, 41, medkännande.

Monika i tårar efter det otrevliga välkomnandet.
Monika i tårar efter det otrevliga välkomnandet.

Därför lämnar Farmen-profilen – efter dryga veckan på inspelningen

Även denna vecka tvingades Monika genomgå något riktigt tufft när det beslutades att en på Farmen skulle behöva lämna.

Annons

Monika och hennes hund Ivy hade bara varit på Farmen i drygt en vecka när det blev dags för Ivy att åka hem. Så här säger TV4 om beslutet:

– Ivy hade lite svårt att anpassa sig till resten av djuren på gården och beslutet togs därför att hon fick lämna Farmen. Beslutet togs i samförstånd mellan Monika och produktionen, säger Joel Bendrik, exekutiv producent för Farmen, till Hänt.

Monika, väl medveten om hur Ivy påverkade hennes popularitet på Farmen negativt, menar dock på att hon tog beslutet i samråd med produktionen för att det var i Ivys bästa intresse.

”Ivy hade minst 20 fästingar om dagen i sin päls som jag fick ta bort, trots att hon hade fått medicin. Sedan fick jag spray från produktionen, men det hjälpte inte. Wincent sa att hon är som en magnet för fästingar med sin vita päls. Om man tar en vit fårpäls och drar i gräset så kommer alla fästingar. Det var riktigt sjukt hur många hon fick, så jag ville inte utsätta min hund för att bli sjuk”, skriver Monika till Hänt i ett meddelande.

Vi hoppas att Ivy slapp fästingar när hon fick komma hem till stadsmiljö igen och att Monika mår bra inne på Farmen även utan sin stöttepelare!

Här säger Farmen-deltagaren Monika hejdå till hunden Ivy.
Här säger Farmen-deltagaren Monika hejdå till hunden Ivy.

FOTO: TV4

Annons