Helenas avslöjande om Sveriges mästerkock – det tittarna inte får se

Helena i Sveriges mästerkock 2022.
Exklusivt

Den sprudlande Helena har tagit Sveriges mästerkock-juryn och svenska folket med storm.
Nu avslöjar hon sanningen om det tv-tittarna inte får se i TV4-programmet.
Läs allt här!
0:24

Efter reklamen: Sveriges mästerkock-Helena Ekmans ord till Mischa Billing: ”Jag köper”

(0:24)

Ännu en smaskig säsong av det populära tv-programmet Sveriges mästerkock är igång! Precis som förra säsongen blir amatörkockarna bedömda på sin matlagning av de imponerande jurymedlemmarna Mischa Billing, 55, Tom Sjöstedt, 46, och Markus Aujalay, 50.

– Årets deltagare är om möjligt vassare än någonsin och de gör det inte lätt för oss i juryn att bedöma vem som ska få lämna varje vecka, har Tom tidigare sagt om årets förväntansfulla tävlande.

Det är totalt tolv deltagare som tävlar om ett eftertraktat kokbokskontrakt med Bonnier fakta. En av dessa tolv, som redan utmärkt sig hos tv-tittarna, är Helena Ekman, 47, från Lidingö.

Sanna om graviditeten – nya avslöjandet efter sonens födsel

Helena om sanningen bakom ansökan till Sveriges mästerkock 2022 – lurades av en vän

Helena är ett riktigt energiknippe som fullkomligt golvade juryn (ja, i alla fall majoriteten av dem) under sin audition. Hon lyfter kreativitet, smaksäkerhet och stresstålighet som några av sina absolut starkaste sidor.

– Jag älskar programmet och har följt det i alla år. Det är klart man tänkt att det skulle vara coolt att vara med, men inte kommit mig för att söka helt enkelt, säger hon.

Men det var ändå inte helt självklart att Helena skulle skicka in en ansökan för att medverka i programmet. Faktum är att vägen dit involverade dubbelspel av en vän på jobbet.

– Jag gillar att tävla och min kollega Clara frågade om vi skulle söka in båda två. Det visade sig vara en dimridå bara för att få mig att söka till programmet. När jag skickat in min ansökan visade det sig nämligen att hon inte alls skulle söka, berättar Helena för Hänt.

I säsongspremiären av Sveriges mästerkock 2022 imponerade Helena på juryn. Hon lagade köttbullar med klassiska tillbehör. Mm... gott!

I säsongspremiären av Sveriges mästerkock 2022 imponerade Helena på juryn. Hon lagade köttbullar med klassiska tillbehör. Mm... gott!

FOTO: TV4

Det får du inte se bakom kulisserna i Malou efter tio

Helenas avslöjande om Sveriges mästerkock – det tittarna inte får se

Helena avslöjar nu sanningen, om hur antagningsprocessen till programmet ser ut, i en intervju med Hänt. Det tittarna fick se i tv-rutan var nämligen inte hennes första audition!

De sökande får genomgå en lång process där de får laga mat, testas på sina kunskaper och invänta produktionens svar innan det blir aktuellt med en audition framför juryn. Puh!

– Det är en lång resa. Jag skickade in en ansökan i februari–mars, sedan återkom de i juni när jag hunnit glömma bort det. Efter det följde en Facetime-intervju där mina kunskaper stämdes av, sedan fick jag komma på en audition i Värtahamnen där man hade med sig en kall rätt som man lagat hemma som man skulle presentera i ett rum tillsammans med tre andra sökande. En vecka efter det blev jag uppringd och meddelad att jag skulle få laga mat inför juryn i september, säger Helena.

Hon avslutar med att berätta att hon serverade en dubbelmarinerad fläskfilé med het gurksalsa och fransk potatissallad som kall rätt i under sin audition i Värtahamnen. Hon tillägger också att det var en stor utmaning att laga kallt, eftersom mat smakar bäst när den är varm!

Sveriges mästerkock sänds på onsdagar klockan 20:00-21:00 på TV4 Play och TV4.

LÄS OCKSÅ: TV4:s svar om regelbrottet i Farmen – tittarnas ilska: ”Upprörd”

LÄS OCKSÅ: Joacim Rickling visar upp renoveringen av Tuna gård med Caroline

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!