TV4:s svar om regelbrottet i Farmen – tittarnas ilska: ”Upprörd”

ANNA BROLIN, FARMEN 2022
Exklusivt

I Farmen får alla deltagare ha med sig en personlig sak var. Monikas personliga sak var hunden Ivy, så när det sedan visade sig att hon fick in kokosolja som personlig sak är nu förvirringen total.
Nu förklarar TV4 hur det ligger till.
Se deltagarnas otrevliga välkomnande mot nya deltagaren i Farmen
0:35

Efter reklamen: Se deltagarnas otrevliga välkomnande mot nya deltagaren i Farmen

(0:35)

Slå på ljud

Farmen 2022 är i full gång och det är nog inte många som missat att hunden Ivy har befunnit sig på gården. Ivy är Monika Ostrowskas, 39, hund och när Monika skulle komma in på Farmen var det ett givet beslut att ta med sig Ivy.

I en live-sänd intervju med Hänt har Monika berättat mer om hur det kom sig att hon tog med sig Ivy till Farmen.

– Nej de frågade om jag ville vara med och då sa jag; ska jag vara med så ska Ivy med. De fattade att vi är ett paket, sa Monika till Hänt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Farmen-profilen Ivy tvingas lämna

Med andra ord var det en självklarhet för Monika att ha med Ivy i programmet, men efter en vecka på Farmen hade Ivy gjort sitt.

– Ivy har testat på Farmen nu och det var inte riktigt hennes grej att vara på en farm. Hon är egentligen en stadstjej så hon ska få lite semester och bo hos mormor. Lite air-condition, lite bad, lukta gott... Hon kommer att ha det bättre än mig så jag är lite avundsjuk på att hon ska åka hem, sa Monika i programmet.

FARMEN 2022

Ivy tvingades lämna efter en vecka på Farmen. Hon är en stadstjej.

FOTO: TV4

I söndagens avsnitt var det i vanlig ordning dags för mentorn Hans Wincent, 51, att inspektera uppdragen. Trots att det fanns vissa uppdrag som egentligen inte var klara så godkände han dem ändå. Detta har fått en del tittare att reagera.

Men hur som helst så fick farmarna sin belöning och glädjen var total! De fick nämligen ta del av sina personliga saker för första gången! Bland annat hade Beatrice Larsson, 57, med sig popcorn, Niklas Johansson, 29, hade med sig en bira och Victoria Verovic Larsson, 27, hade med sig en vågskål.

FARMEN 2022

Glädjen var total när deltagarna fick sina personliga saker.

FOTO: TV4

Tittarna rasar mot fusket i Farmen – TV4:s svar

I korgen fanns även en personlig sak som tillhörde Monika, nämligen en kokosolja. Men Monikas personliga sak var ju hunden Ivy? Nu är förvirringen total bland tittarna...

”HUR kan Monika ha kokosolja som personlig sak? Hade hon inte hunden som personlig sak? Skickade dom hundjäveln direkt till en kokosoljefabrik och tryckte ner honom i en burk? Upprörd.”, skriver en tittare på Instagram.

”Konstigt. Alla fick ha med sig en personlig sak. Vad är det för skillnad på Monika som fick ha 2 personliga saker?”, skriver en person på Facebook.

”Det tänkte jag också på. Hennes personliga sak var väl hunden?”, inflikar en annan.

Tittarna tycker med andra ord att det är fusk. I ett meddelande till Hänt svarar nu TV4 på saken.

”Ivy var tekniskt sett inte Monikas personliga sak, då hade hon fått den samtidigt som alla andra deltagare fick sina saker. Däremot frågade Monika om hon fick ta med sig hunden, och vi tyckte att det var dags för en hund på Farmen igen.”

Dr Mikael om livsfarliga händelsen under inspelningen av ”The Island Sverige”

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN