ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Chocken: Farmen-deltagare tvingas lämna programmet – talar ut

26 jan, 2022 
Emil Karlsson Lagnelius
David Persson och Anna Brolin i Farmen 2022.
David Persson uppmanades av sin vän på TV4 att söka till Farmen.
Men redan efter ett halvt avsnitt tvingades han lämna programmet.
– Det var rätt beslut, säger David till Hänt och berättar sanningen bakom dramat.
Annons
Därför tvingas David lämna Farmen: ”Psykisk ohälsa”Brand logo
Därför tvingas David lämna Farmen: ”Psykisk ohälsa”

David Persson, 34, sökte till Farmen 2022 och kom med som joker. I tisdagens avsnitt skymtade han snabbt förbi för TV4-tittarna och sen hamnade han direkt på Torpet.

Under onsdagen gjorde han riktig debut i programmet – men tvingades lämna redan efter ett halvt avsnitt på grund av hälsoskäl.

– Jag satt först i karantän i en vecka, det var helt knäpptyst. Sen blev det helt tvärtom när det första jag möttes av var Bella och Abel som skrek. Det bara svartnade för ögonen. Man ser i avsnittet att hela jag försvinner. Jag tycker att det är läskigt när jag ser mig själv på tv, jag ser att det inte är jag, säger David.

✔︎ Det här är David Persson

Ålder: 34.
Bor:
Skurup.
Familj: Frun Sabrina Persson, 29, barnen Lionel, 8, Elissa, 4, Leia, 2.
Yrke: Egen företagare, driver en webbyrå.
Så känner han Axel Pileby på TV4: En av Davids bästa vänner, boxaren Sven Fornling, är gift med Tove som är Axel Pilebys kusin.

Annons

Vad hände?

– Vi tar det från början: Jag har i två års tid levt med psykisk ohälsa. Det började med att jag gick in i väggen. Jag driver ett bolag och har haft 20 anställda, även om jag nu dragit ner det till hälften. Sen kom pandemin, jag gifte mig, fick mitt tredje barn och vi köpte hus som skulle renoveras. Allt kom på samma gång och jag fick en käftsmäll.

David Persson berättar att han gick in i en depression, men hittade ut ur den och mådde bra i ett halvår innan Farmen.

– Jag känner Axel Pileby på TV4 och han tyckte att det var en bra idé att jag skulle söka till Farmen för att komma ifrån vardagen lite. Han tyckte att jag var rätt karaktär för att vara med.

Axel Pileby är programledare för TV4-programmet Efter fem.

David kom bra överens med övriga deltagare och berättar att Abel Kakeeto försökte pusha honom att stanna.

Annons

– Vi satt uppe hela natten och han tyckte att jag skulle bita ihop. Men dagen efter när vi snickrade kom alla mina gamla symptom tillbaka. Mina pupiller blev som en liten nål och jag tappade synen. Sen domnade hela vänstersidan av kroppen av. Det är samma symptom som stroke så Farmen-läkaren sa att vi var tvungna att ringa ambulans. Jag visste att det inte var stroke för det här har jag haft flera gånger tidigare och det kommer när det blir stress.

Så mår David i dag

På sjukhuset i Värnamo kom domen att David Perssons äventyr i Farmen var över.

– Läkaren sa att ”Leka Hollywood-stjärna får du göra nån annan gång i ditt liv, du borde hem och vila”.

Hur känner du i dag?

– Det var rätt beslut. Det finns ingen broms på mig, utan jag bara kör. Men tack vare psykologer har jag lärt mig att avbryta saker när jag märker fel tendenser.

David låg utslagen i sängen innan han tvingades lämna Torpet.

Vad sa övriga deltagare?

– Jag klickade bra med Bella, Abel och Monika och de har hört av sig och frågat hur jag mår, det värmer.

Annons

Hur lång tid tog det innan du återhämtade dig?

– Jag och familjen åkte direkt till vår lägenhet i Spanien. Vi var där i sex veckor och tog det lugnt, det var himmelriket för mig.

Och hur mår du i dag?

– Jag har faktiskt drabbats av covid nu. Lördag och söndag har jag legat med jättehög feber, men nu har jag ”bara” ont i halsen.

David Persson avslutar med att tacka TV4 för klippningen.

– Dagen innan satt jag och sa i princip att jag var störst, bäst och vackrast. Den synken är bortklippt och det känns jäkligt skönt.

Torpet finns att se på TV4 Play.

Foto: TV4

Annons